ΓΔ: 892.51 -0.14% Τζίρος: 35.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:11:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Alpha Bank

Stock options από την Alpha Bank για σύνδεση αμοιβών - παραγωγικότητας

Το σχέδιο διανομής μετοχών σε στελέχη θα έχει πενταετή διάρκεια και μπορούν να εκδοθούν μετοχές που αντιστοιχούν έως και στο 1,5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Πρόγραμμα επιβράβευσης των στελεχών της, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και την προσέλκυση και διατήρηση στελεχών υψηλού επιπέδου θέτει σε εφαρμογή η Alpha Bank. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάθεσης μετοχών (stock options plan), που αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της τράπεζας, στις 31 Ιουλίου 2020.

Η Alpha Bank έχει ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή εξελιγμένων συστημάτων επιμέτρησης αποδοτικότητας (Value Based Management - VBM), τα οποία συνδέουν την απόδοση με τις αμοιβές, ενισχύουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία εντός του οργανισμού, αυξάνουν την αποδοτικότητα και την ικανοποίηση από την εργασία και εν τέλει, συμβάλλουν στην επίτευξη των κοινών στόχων του ομίλου και στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Το πρόγραμμα διανομής μετοχών εντάσσεται στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της τράπεζας που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 και θα έχει τη μορφή χορήγησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock options) με έκδοση νέων μετοχών. Δικαιούχοι θα είναι στελέχη της Διοίκησης και του Προσωπικού της τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

Ο μέγιστος αριθμός δικαιωμάτων, που προτείνεται να εγκριθεί, θα είναι 23.155.490, καθένα εκ των οποίων θα αντιστοιχεί σε μία νέα μετοχή. Σε περίπτωση που ασκηθούν όλα τα δικαιώματα, θα διατεθούν συνολικά έως 23.155.490 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της τράπεζας, δηλαδή ποσοστό 1,5% του καταβεβλημένου σήμερα μετοχικού κεφαλαίου. Η τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής θα είναι 0,30 ευρώ, δηλαδή ίση με την ονομαστική αξία της μετοχής.

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε ήδη από το 2018 το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης (Restructuring Plan) έχοντας ανταποκριθεί εγκαίρως όλες τις σχετικές δεσμεύσεις, όπως άλλωστε αναγνώρισε και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το stock option plan υλοποιείται σε εφαρμογή της πολιτικής αποδοχών της τράπεζας, η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, τις διεθνείς εποπτικές οδηγίες (CRD, EBA, SSM) και το ελληνικό νομικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι τράπεζες στρέφουν πάλι το βλέμμα προς τον πελάτη

Ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας των τραπεζών για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών προαναγγέλλει ο CEO της Alpha Bank. Προβλέπει μονοψήφιο ποσοστό «κόκκινων» δανείων ως το τέλος του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα τιτλοποίηση και πωλήσεις δανείων προωθεί το 2021 η Alpha Bank

Η τιτλοποίηση Cosmos αφορά δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ και θα ενταχθεί στο σχέδιο «Ηρακλής», ενώ η τράπεζα θα προχωρήσει σε δύο συναλλαγές πώλησης δανείων στην Ελλάδα και την Κύπρο, συνολικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι τρεις πυλώνες της νέας Alpha Bank, οι προκλήσεις του 2021

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας τονίζει ότι η πελατοκεντρική προσέγγιση, η αναδιάρθρωση του λειτουργικού μοντέλου και η ενίσχυση της οργανωτικής αποτελεσματικότητας αποτελούν κεντρικά σημεία.