ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

ΟΤΕ: Εξετάζουμε όλες τις προοπτικές για την Telekom Romania

Πιθανή ακόμη και η πώληση του μεριδίου που διαθέτει ο ΟΤΕ τόσο στην Telekom Romania όσο και στην Telekom Romania Mobile, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του. 

Όλες τις εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με το μερίδιό του στις Telekom Romania και Telekom Romania Mobile εξετάζει ο ΟΤΕ, όπως αναφέρει σε απάντησή του σε επιστολή την οποία έλαβε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Ο όμιλος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε σχολιασμό δημοσιευμάτων τα οποία αφορούν τις επαφές που έχει το ρουμανικό Δημόσιο, το οποίο διαθέτει μερίδιο στην Telekom Romania, με την εταιρεία Orange, προσθέτοντας ότι μεταξύ των προοπτικών που βρίσκονται υπό εξέταση είναι και το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην εταιρεία. 

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ: «Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. («ΟΤΕ Α.Ε.» ή «Εταιρεία»), σε απάντηση της από 19-08-2020 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με αιτούμενη πληροφόρηση, ανακοινώνει τα εξής: 

  1. Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε σύναψη προκαταρκτικής συμφωνίας για την απόκτηση του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας της Telekom Romania μεταξύ της Orange και του Υπουργείου Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας, ο ΟΤΕ δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τυχόν συμφωνίες άλλων εταιρειών με κρατικούς φορείς σχετικά με τη συμμετοχή του Ρουμανικού Δημοσίου στην Telekom Romania. Σημειώνουμε επίσης, όπως ήδη έχει αναφερθεί, πως ο ΟΤΕ διερευνά στρατηγικές επιλογές σχετικά με τη συμμετοχή του στην Telekom Romania και την Telekom Romania Mobile, μεταξύ των οποίων και την πώληση των εν λόγω συμμετοχών, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενα μέρη. 
  2. Η εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις». 
     
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές ταμειακές ροές για τον ΟΤΕ, τιμή στόχος 15 ευρώ από Eurobank

Η σταθερή πορεία που επέδειξε το 2020 και οι προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν σε συνδυασμό με τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, κάνουν ελκυστική τη μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με την Eurobank Equities.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Εγκρίθηκε από τους μετόχους το πρόγραμμα μετασχηματισμού

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ θα δημιουργηθούν τρεις θυγατρικές εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης και υποστήριξης, λιανικών καταστημάτων και τεχνικής υποστήριξης αντίστοιχα.