Πηγη: Alpha Bank

Για 4η συνεχή χρονιά στον δείκτη αειφορίας FTSE4GOOD η Alpha Bank

Ο Δείκτης FTSE4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση και χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς της αγοράς.

Για τις υψηλές επιδόσεις της στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης (Environmental-SocialGovernance-‘ESG’) και τη σημαντική περαιτέρω βελτίωση που πέτυχε στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης σε ετήσια βάση, διακρίθηκε η Alpha Bank, διατηρώντας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, τη θέση της στον δείκτη αειφορίας Financial Times Stock Exchange4Good (FTSE4Good) Index Series.

Με τη διάκριση αυτή, η Alpha Bank ενδυναμώνει τη συμμετοχή της στην παγκόσμια προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου μέλλοντος για την οικονομία και τον πλανήτη.

Ενδεικτικά, από το 2004, η τράπεζα είναι μέλος της πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών UNEPFI (United Nations Environment Programme Finance Initiative) και τον Αύγουστο του 2019, προσυπέγραψε τις έξι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, ενώ διαχρονικά σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα προώθησης της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας και επενδύει στην εφαρμογή φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών και τεχνολογιών.

Ο Δείκτης FTSE4Good περιλαμβάνει εισηγμένες εταιρείες με θετική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση και χρησιμοποιείται από πολλούς φορείς της αγοράς για τη δημιουργία και αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών κεφαλαίων και άλλων προϊόντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βεβαίωση Πόθεν Έσχες μέσω e-Banking από την Alpha Bank

Με μία σύνδεση στο e-banking της Alpha Bank, οι Πελάτες της Τράπεζας που είναι υπόχρεοι περιοδικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες, λαμβάνουν πια τη σχετική ψηφιακή βεβαίωση σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν για την επανέναρξη του Project Galaxy

Μιλώντας στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum, ο CEO της Alpha Bank ανέφερε πως θα είναι θετικό αν υπάρξουν νέα εργαλεία από τις εποπτικές αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.