alpha_bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Σε ψηφιακό περιβάλλον το 91% των συναλλαγών στο α' εξάμηνο

Εντυπωσιακή αύξηση και στη χρήση του mobile banking της τράπεζας κατά 70%, με εξυπηρέτηση περισσότερων από 65 εκατ. συνδέσεων.

Αποκλειστικά σε ψηφιακό περιβάλλον πραγματοποιούνται πλέον οι περισσότερες συναλλαγές στην Alpha Bank, ως αποτέλεσμα όχι μόνον των αλλαγών που επέφερε η πανδημία αλλά και της στρατηγικής επιλογής της Τράπεζας να επενδύσει με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον ψηφιακό της μετασχηματισμό. 

Κατά το α’ εξάμηνο του 2020, το 91% των συνολικών συναλλαγών στην Alpha Bank πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, ΚΑΣ), ενώ εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 70% κατέγραψε  και η χρήση του mobile banking της τράπεζας, εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατομμύρια συνδέσεις. Ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Alpha mobile banking αυξήθηκε κατά 51% σε σχέση με πέρυσι και αντίστοιχα, οι συναλλαγές που διεκπεραιώθηκαν μέσω της υπηρεσίας ήταν υψηλότερες κατά 66% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019.

Οι πελάτες αναγνωρίζουν πλέον τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών συναλλαγών 

Οι συναλλασσόμενοι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τα σημαντικά οφέλη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (ταχύτητα, ευκολία, ασφάλεια) και καθίστανται πλέον «ψηφιακά ενεργοί», προκρίνοντας τα ηλεκτρονικά κανάλια και υπηρεσίες για να διεκπεραιώσουν τις καθημερινές τους συναλλαγές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι περισσότερες από τις μισές (52,4%) νέες εγγραφές συνδρομητών στο e-banking της Alpha Bank, κατά τους έξι πρώτους μήνες του έτους, πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά online, χωρίς δηλαδή να απαιτηθεί επίσκεψη σε κατάστημα της τράπεζας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 23,3%. 

Δεν είναι επίσης τυχαία η τεράστια ανταπόκριση των καταναλωτών στο Αpple Pay, την πρωτοποριακή υπηρεσία πληρωμών για συσκευές Apple, που πρώτη και μόνη από τις ελληνικές τράπεζες διέθεσε η Alpha Bank τον Απρίλιο του 2020. Μέσα σε πέντε μήνες οι χρήστες της υπηρεσίας ξεπέρασαν τους 65.000, καθώς τα οφέλη της εφαρμογής είναι σημαντικά. Συνδέοντας με το Apple Pay τη χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα τους Visa και Mastercard της Alpha Bank, οι πελάτες της τράπεζας κάνουν τις αγορές τους ανέπαφα σε POS ή σε e-shops, χωρίς να πληκτρολογούν το PIN της κάρτας τους, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο ή απλά το ρολόι τους!

Την εμπιστοσύνη των πελατών της Alpha Bank έχει κερδίσει και το καινοτόμο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha Wallet, που συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την αναβαθμισμένη εμπειρία ψηφιακής εξυπηρέτησης που προσφέρει η τράπεζα στον τομέα των πληρωμών. 

Η προσφάτως ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play Store, εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια συναλλαγών μέσω συσκευών με λογισμικό Android, σε ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον πλοήγησης.

Η ψηφιακή τραπεζική ήρθε για να μείνει

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο του ψηφιακού της μετασχηματισμού, ενός από τους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού της σχεδίου, είχε μεταφέρει σε ψηφιακό περιβάλλον το 85,5% των συνολικών της συναλλαγών, ήδη από το α’ εξάμηνο του 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την έλευση της πανδημίας. Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι, ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας που οδήγησαν εκ των πραγμάτων σε αύξηση των εξ’ αποστάσεως τραπεζικών συναλλαγών κατά τους πρώτους μήνες του 2020, η ψηφιακή τραπεζική ήρθε για να μείνει και να αλλάξει ριζικά σε βάθος χρόνου τις τραπεζικές συναλλαγές όπως τις γνωρίζαμε έως πρόσφατα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βεβαίωση Πόθεν Έσχες μέσω e-Banking από την Alpha Bank

Με μία σύνδεση στο e-banking της Alpha Bank, οι Πελάτες της Τράπεζας που είναι υπόχρεοι περιοδικής υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες, λαμβάνουν πια τη σχετική ψηφιακή βεβαίωση σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν για την επανέναρξη του Project Galaxy

Μιλώντας στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum, ο CEO της Alpha Bank ανέφερε πως θα είναι θετικό αν υπάρξουν νέα εργαλεία από τις εποπτικές αρχές για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.
alpha_bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nέα υπηρεσία Digital Business Onboarding από την Alpha Bank 

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, καλύπτει όλες τις κύριες νομικές μορφές των επιχειρήσεων με χώρα έδρας και φορολογίας την Ελλάδα, και θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες δυνατότητες.