ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Creta Farms

«Ξηλώνουν» τη διοίκηση της Creta Farms οι τράπεζες

Αίτημα διορισμού διοίκησης στην Creta Farms κατέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες σήμερα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και θα συζητηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα, το αργότερο το πρωί της Πέμπτης.

Αίτημα για διορισμό διοίκησης στην Creta Farm κατέθεσαν οι τράπεζες στις δικαστικές αρχές ενισχύοντας την πίεση προς τους βασικούς μετόχους. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές η παρελκυστική στάση των βασικών μετόχων, αδελφών Δομαζάκη, τορπιλίζει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, βάζοντας σε κίνδυνο τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου σήμερα το πρωί και θα συζητηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, ενώ η απόφαση θα εκδοθεί άμεσα, το αργότερο το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών.

Οι τράπεζες επιδιώκουν να «τρέξει» όχι μόνο η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, αλλά και η παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης που είναι καίρια για να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Η κόντρα που έχουν οι βασικοί μέτοχοι και οι παλινωδίες στη συμπεριφορά τους έχουν αναγκάσει τις τράπεζες να αναλάβουν δράση με στόχο την διάσωση της εταιρείας και για το λόγο αυτό έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο για να προχωρήσει ο διορισμός διοίκησης από το δικαστήριο.

Χωρίς την ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 4 εκ.ευρώ, η εταιρεία φθίνει και περιορίζονται δραστικά οι ελπίδες να παραμείνει εν λειτουργία και να βρεθεί τελικώς επενδυτής.

Σε κάθε περίπτωση, η «προσωρινή» διοίκηση στην εταιρεία εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή και κατ’επέκταση και της υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικά (άρθρα 106δ- 106β)

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα τα οποία οι τράπεζες αναμένεται να προτείνουν για το ρόλο του προσωρινού Δ.Σ., ωστόσο οι πληροφορίες θέλουν τα ονόματα της «λίστα» της EY – που έχει αναλάβει χρέος CRO της εταιρείας- να έχουν «κλειδώσει».

Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση

Στο μεταξύ, πριν λίγο ανακοινώθηκε και το ποσοστό του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο πλαίσιο σύμβασης εκχώρησης δικαιωμάτων που υπέγραψε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων με τους δύο βασικούς μετόχους αδερφούς Δομαζάκη.

Συγκεκριμένα, το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του Κων. Δομαζάκη διαμορφώθηκε σε 30,59% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας από 43,28%. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είχε γνωστοποιηθεί ότι το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Εμμ. Δομαζάκι διαμορφώθηκε σε 28,68% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας από 41,36%. Αντίστοιχα, το ποσοστό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ανήλθε σε ποσοστό 25,36% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας έναντι μηδενικού πριν την υπογραφή της σύμβασης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης- Creta Farm
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ολική επαναφορά η Creta Farms με μερίδιο αγοράς πάνω από 20%

Ο νέος ιδιοκτήτης, Δ. Βιντζηλαίος περιγράφει στο Business Daily την επόμενη μέρα της ρεθυμνιώτικης βιομηχανίας αλλαντικών. Οι επενδύσεις, η στροφή σε εξαγωγές και οι προκλήσεις από τα αυξημένα κόστη.