Φώτο: Shutterstock

Δικαστική προστασία έως τις 6/12 για τη Folli Follie

Μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών «παγώνει» η διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. 

Την εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2020 εξασφάλισε η εταιρεία Folli Follie μετά από αντίστοιχη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της. 

Βάσει της απόφασης υπάρχει αναστολή κάθε μέτρου ατομικής ή συλλογικής κίνησης των πιστωτών έναντι της εταιρείας, ενώ παράλληλα η λήψη ή εφαρμογή ασφαλιστικών μέτρων κατάσχεσης περιουσιακών της στοιχείων. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF GROUP” (εφεξής η «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 7 Αυγούστου 2020 ανακοίνωσης και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την έκδοση της υπ' αριθμ. 4666/22.9.2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (κατά την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων), δυνάμει της οποίας διατάσσεται η αναστολή κάθε μέτρου – εκκρεμούς ή μη – ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης των πιστωτών κατά της Εταιρείας και απαγορεύεται η λήψη και εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου εις βάρος της περιουσίας της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης (συναινετικής ή κατ' αντιδικία) και την κήρυξη της Εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης, έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2020. 

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli Follie

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Και οι τρεις βρέθηκαν αντιμέτωποι, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, για 11 ώρες, με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων.