«Πράσινο φως» ΕΕΤΤ στο deal Vodafone και Wind

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών διερεύνησε τη συμφωνία των δύο εταιρειών, βασιζόμενη στην ανάλυση των επιμέρους χαρακτηριστικών της, και αξιολόγησε τον αντίκτυπο της συμφωνίας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Το «πράσινο φως» στη συμφωνία μεταξύ των εταιρειών Vodafone και Wind για την επέκταση της κοινής χρήσης δικτύου στην τεχνολογία Long Term Evolution- LTE (4G) έδωσε η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, έπειτα από τη διερεύνηση της συμφωνίας. 

Όπως σημειώνει η ΕΕΤΤ στην ανακοίνωσή της, αξιολόγησε τη συμφωνία των δύο εταιρειών, βασιζόμενη στην ανάλυση των επιμέρους χαρακτηριστικών της.

Ειδικότερα, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι η συμφωνία κοινής χρήσης του ραδιοδικτύου πρόσβασης των δύο εταιρειών δεν περιλαμβάνει «κατ’ αντικείμενο» περιοριστικούς όρους του ανταγωνισμού και δεν αφορά σε κοινή χρήση του φάσματος ή των δικτύων κορμού των δύο εταιρειών, καθώς επίσης, περιλαμβάνει μέτρα που εξασφαλίζουν τη μη ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών, ενώ η γεωγραφική ταυτότητά της επικεντρώνεται κατά βάση στις αγροτικές/ημιαστικές περιοχές της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ αξιολόγησε, μεταξύ άλλων, τον αντίκτυπο της συμφωνίας στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τα οφέλη που απορρέουν από τη συμφωνία και κυρίως την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών LTE (4G) νωρίτερα και σε ευρύτερο τμήμα (συγκεκριμένα εκείνο που παρουσιάζει το λιγότερο εμπορικό ενδιαφέρον) του πληθυσμού της χώρας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Μπρουμίδης: Ψηφιακό κράτος και 5G βασικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη

Η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι το βασικό κριτήριο που ξεχωρίζει την επιχειρήσεις χαμηλής και υψηλής παραγωγικότητας, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone TV: Μειωμένοι λογαριασμοί και ταινίες στη μισή τιμή

Η αναστολή της επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης θα ισχύσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 10% στους λογαριασμούς των συνδρομητών Vodafone TV που εκδίδονται από την 1η Οκτωβρίου και έπειτα.