ΓΔ: 873.32 1.15% Τζίρος: 43.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Κοντά σε deal η Prodea για δύο μεγάλες αποθήκες στο Θριάσιο

Οι δύο αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας ακινήτων είναι μισθωμένοι σε ισχυρό όμιλο logistics. Η κρίση του κορονοϊού στρέφει την Prodea σε επενδύσεις μακριά από τον τουρισμό.

Κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την αγορά δύο μεγάλων αποθηκευτικών χώρων στο Θριάσιο Πεδίο, με πωλητή τον όμιλο Καρπάθιου, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Prodea ΑΕΕΑΠ. Οι δύο αποθήκες θα πωληθούν έχοντας ήδη μισθωτή, ένας από τους ισχυρότερους ομίλους στο χώρο των Third Party Logistics (3PL). 

Η Ν. Καρπάθιος Α.Ε., που ιδρύθηκε το 1981, είναι ο ισχυρότερος όμιλος στο χώρο της κατασκευής αποθηκευτικών χώρων στην περιοχή του Θριασίου και μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει περισσότερα από 1.000.000 τετραγωνικά μέτρα. Δραστηριοποιείται επίσης και στην κατασκευή άλλων κτιριακών έργων, όπως βιομηχανικοί χώροι, γραφεία καθώς και ξενοδοχεία.

Στην Prodea ΑΕΕΑΠ επιχειρούν να διαφοροποιήσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο ακινήτων τους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιούργησε ο κορονοϊός. Έτσι προχώρησαν σε αλλαγή των επενδυτικών τους σχεδίων σε ορισμένα οικόπεδα ή κτίρια που είχαν αποκτήσει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Για παράδειγμα, η επένδυση στα Χανιά δεν θα αφορά πλέον ξενοδοχεία αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο κατασκευής εμπορικού κέντρου και κατοικιών. Πρόκειται για επένδυση που είχε αρχικά υπολογιστεί στα 50 εκατ. ευρώ και στην οποία θα συμμετείχαν η Dimand και η EBRD. Αλλαγές θα γίνουν και στο κτίριο των 5.300 τ.μ. στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού που είχε αγοραστεί προκειμένου να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Τώρα προορίζεται για κτίριο γραφείων.

Σε προχωρημένο στάδιο είναι η κατασκευή, από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του κτιρίου γραφείων της Prodea στην οδό Φραγκοκλησιάς στον Παράδεισο Αμαρουσίου, με την επιφάνεια της ανω δομής να φτάνει τα 5.000 τ.μ. Συγκρότημα κτιρίων γραφείων σχεδιάζεται και απέναντι από το ξενοδοχείο Intercontinental στη Λεωφ. Συγγρού, πάλι από κοινού με την Dimand. Η συνολική επένδυση για τα δύο έργα, σε Μαρούσι και Λ. Συγγρού, αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ. 

Πριν από λίγες ημέρες, στην λογιστική κατάσταση του εξαμήνου, η Prodea είχε σημειώσει πως τα έσοδα από τους πέντε μεγαλύτερους μισθωτές δεν έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Όμως, προβλέπει πτώση εσόδων από ενοίκια σε ακίνητα που είναι μισθωμένα σε εμπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία. Από τους δύο συγκεκριμένους τομείς είχε προέλθει το 10% των εσόδων από ενοίκια στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ οι πέντε μεγαλύτεροι μισθωτές συνεισφέρουν σχεδόν το 75% των εσόδων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαγνήτης επενδύσεων τα logistics: 400.000 τ.μ. νέων αποθηκών στο Θριάσιο

Μεγάλα κεφάλαια από ελληνικούς και ξένους ομίλους θα ανεβάσουν σχεδόν κατά 600% την επιφάνεια των νέων αποθηκευτικών χώρων. Ποιες εταιρείες κινούνται δραστήρια. Στη Βουλή η σύμβαση για το εμπορευματικό κέντρο.
minion
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι διεκδικητές του Μινιόν και τα 120 κτήρια του Δημοσίου στην Αθήνα

Prodea και Dimand φέρονται να μπαίνουν στη διεκδίκηση του Μινιόν. Μεγάλο ενδιαφέρον για ακίνητα του Δημοσίου στην Αθήνα που θα αξιοποιηθούν όταν προχωρήσει το σχέδιο για κυβερνητικό πάρκο στην πρώην Πυρκάλ.
Pyrgos Peiraia, Piraeus Tower
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» στη νέα οικοδομική άδεια για να πάρει ζωή ο Πύργος Πειραιά

Το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε τη νέα άδεια για την αποπεράτωση του Πύργου, που μένει αναξιοποίητος σχεδόν για μισό αιώνα και έχει παραχωρηθεί στις εταιρείες Prodea και Cante Holdings.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Οι «πράσινες» επενδύσεις με το ομόλογο των 300 εκατ. ευρώ

Στον κατάλογο με τις επενδύσεις περιλαμβάνονται αρκετά ακίνητα, όπως δύο κτίρια αποθηκών στο Θριάσιο, ακίνητα με χρήση Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής και η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά.