Φώτο: Shutterstock

Ζητά να αποφυλακιστεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Να αντικατασταθεί το μέτρο της κράτησης από περιοριστικούς όρους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie. Δεν κατέθεσε αντίστοιχο αίτημα ο Δ. Κουτσολιούτσος.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση από περιοριστικούς όρους. Στην αίτηση του, ο Τζ. Κουτσολιούτσος αντικρούει τους λόγους για τους οποίους ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του και πρώην πρόεδρος και ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος δεν έχει καταθέσει προς το παρόν αντίστοιχη αίτηση για την αποφυλάκιση του με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται πως οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος μαζί με την Καίτη Κουτσολιούτσου, βρέθηκαν αντιμέτωποι ενώπιον της ανακρίτριας, με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) που αμφισβήτησε με στοιχεία την εμφανιζόμενη ευρωστία του Ομίλου και οδήγησε σε κατάρρευση την άλλοτε κραταιά επιχείρηση στο χώρο των κοσμημάτων.

Τα στελέχη της Folli Follie βαρύνονται με πέντε κακουργήματα που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται η 35η ανακρίτρια, οι κατηγορίες αφορούν το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018. Για τα πεπραγμένα του Ομίλου εκκρεμούν και άλλες δικογραφίες ενώ ερευνάται και ο ρόλος φυσικών και νομικών προσώπων και φορέων εκτός της εταιρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε ο ισολογισμός 2018 της Folli χωρίς απαλλαγή ευθυνών της διοίκησης

Η PwC ανέλαβε τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για το 2019. Η διοίκηση της Folli-Follie δεν απαλλάχθηκε των ευθυνών της εξαιτίας των γεγονότων που αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2018.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στη φυλακή Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli Follie

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου. Και οι τρεις βρέθηκαν αντιμέτωποι, ενώπιον της 35ης ανακρίτριας, για 11 ώρες, με σωρεία κακουργηματικών αδικημάτων.