ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Σε συνάντηση που είχαν στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σμιθ είχαν συζητήσει την πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.

Επένδυση, ύψους 1 δισ. ευρώ, της Microsoft στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, Μπραντ Σμιθ από το Μουσείο της Ακρόπολης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αφορά στην εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρείας που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services. 

Οι νέες δραστηριότητες θα έχουν έδρα στην Αττική, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η σχετική συζήτηση φαίνεται πως ξεκίνησε στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον επικεφαλής της Microsoft. 

Τότε, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους συζητήθηκε η πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της μετάβασης σε μία οικονομία μηδενικών εκπομπών, η δυνατότητα τροφοδότησης του Data Center με πράσινη ενέργεια είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα εταιρείες όπως η Microsoft.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Με Microsoft και Accenture προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Τράπεζα Πειραιώς κάνει την μετάβαση στο Cloud την επόμενη τριετία σε συνεργασία με την Accenture και τη Microsoft επιδιώκοντας την αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και το λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΛΠ - Πλακιωτάκης: Παράβαση καθήκοντος το πάγωμα της επένδυσης

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ. Η τροποποίηση διασφαλίζει την εξέλιξη της επένδυσης, τονίζει ο υπ. Ναυτιλίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft, Brand Smith

Η απρόσκοπτη προώθηση των επενδύσεων της Microsoft στην Ελλάδα παρά την πανδημία, αλλά και η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία είναι τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας

Στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Άντλησε 300 εκατ. με το ομόλογο, στο 2,3% το επιτόκιο

Το ποσό που αντλήθηκε από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου θα χρηματοδοτήσει τις πράσινες επενδύσεις της εταιρείας. Στα 554,24 εκατ. ευρώ η συνολική ζήτηση, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.