ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:46:26 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΛΤΟΝ: Εξαγορά του 100% της Elton-Marmara στην Τουρκία

Ο όμιλος ELTON μέσω της 100% θυγατρικής του Elton Corporation SΑ Ρουμανίας αύξησε τη συμμετοχή του σε ποσοστό 100% Elton Marmara Endustriyel Kimyevi addeler Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi με έδρα στον Δήμο Besiktas της Κωνσταντινούπολης.

Ο Όμιλος ΕΛΤΟΝ ολοκλήρωσε, με διαδικασία σταδιακής εξαγοράς, την απόκτηση του συνολικού πακέτου μετοχών υφιστάμενης θυγατρικής του με έδρα στην Κωνσταντινούπολη στην οποία διατηρούσε μέχρι τώρα 80% έμμεση συμμετοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος ELTON μέσω της 100% θυγατρικής του Elton Corporation SΑ Ρουμανίας αύξησε τη συμμετοχή του σε ποσοστό 100% Elton Marmara Endustriyel Kimyevi addeler Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi με έδρα στον Δήμο Besiktas της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τη νέα αυτή κίνηση και μέσω του δικτύου της ELTON Marmara στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ο όμιλος ELTON εδραιώνει την πρόσβασή του σε μια αγορά 82 εκατ. καταναλωτών με 750 δισ. δολ. ΑΕΠ.

Ο ιδρυτής και CEO του ομίλου ELTON, Νέστωρ Παπαθανασίου τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αντανακλά την δύναμη και τον ρόλο που έχει η επιχειρηματικότητα και η συνεργασία ακόμα και μπροστά σε εξαιρετικές δύσκολες και ρευστές προκλήσεις. 

Όπως δήλωσε ο Group CFO του ομίλου ELTON, Αντώνης Γιάσσαρης, «επισφραγίζεται πλέον η διείσδυσή του ομίλου μας σε μία εκ των σημαντικότερων και διαρκώς ανερχόμενων αγορών, αυτήν της Τουρκίας, η οποία θέλουμε να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για τα επόμενα αναπτυξιακά μας σχέδια με την περαιτέρω και σταδιακή ανάπτυξή της Elton Marmara σε νέες αγορές, εντός και εκτός Τουρκίας».

Το τίμημα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου, ενώ η εν λόγω εξαγορά δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 3.1.7 του κανονισμού του ΧΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 145 εκατ. ευρώ εκτιμάται ο τζίρος της ΕΛΤΟΝ για το 2021

Η ΕΛΤΟΝ συνεχίζει στην ανοδική της πορεία που καταγράφει το 2021 καθώς πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα δεν επηρέασαν ιδιαίτερα τα μεγέθη της που έχουν ενισχυθεί σημαντικά σε σχέση με την περασμένη χρονιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε ανοδική πορεία η ΕΛΤΟΝ με ενίσχυση των μεγεθών στο εννεάμηνο

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την πορεία της ΕΛΤΟΝ που κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας στο εννεάμηνο του 2021, ενώ η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τέλος της χρονιάς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το εργοστάσιο της Doral στη Θεσσαλονίκη εξαγόρασε η Aluminco

Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατ., ενώ το κόστος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται στα 20 εκατ., κάτι που συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας αλουμινίου κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως.