ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Εμπορική «επίθεση» της ΔΕΗ με εκπτώσεις και νέο λογότυπο

Νέες εκπτώσεις και υπηρεσίες ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης στην παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ. Για success story έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα σελίδα γύρισε η ΔΕΗ παρουσιάζοντας το καινούριο λογότυπο και τη νέα εταιρική ταυτότητα. Στη διαδικτυακή εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης, ανακοίνωσε νέες εκπτώσεις στα τιμολόγια της εταιρείας και αναβάθμιση της εξυπηρέτησης.

Ειδικότερα, ο κ. Στάσσης, ανακοίνωσε ότι από την την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου η ΔΕΗ παρέχει νέο δωρεάν πάγιο για όλους, επιπλέον έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες, έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh και διπλασιασμό της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ. Επιπλέον θα υπάρχουν πλέον 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη την χώρα που θα λειτουργούν και απογευματινές ώρες, ενώ σε 74 καταστήματα της ΔΕΗ, οι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται με ραντεβού.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης ανέφερε πως «μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας».

Αναφερόμενος στην ηλεκτροκίνηση ο κ. Στάσσης τόνισε ότι πρόκειται για το επόμενο στοίχημα. «Προχωράμε με 1.000 σταθμούς και 10.000 μεσοπρόθεσμα. Έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλους χώρους στάθμευσης. Επίσης, τα νέα οχήματα της επιχείρησης θα είναι μόνο ηλεκτροκίνητα» τόνισε.

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν στο νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Ο κ. Στάσσης αναφερόμενος στο το business plan της εταιρείας τόνισε ότι αντιμετωπίζεται θετικά από την αγορά και πρόσθεσε ότι «βάζουμε τη ΔΕΗ στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού. Προχωράμε στην απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων και την επιτάχυνση στις ΑΠΕ», ενώ υπενθυμίζοντας τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου έτους υπογράμμισε ότι η τιμή της μετοχής έχει τριπλασιαστεί μέσα σε μία χρονιά.

Η μετάβαση σε μία πιο «πράσινη» ΔΕΗ κατά τον κ. Στάσση θα γίνει ακολουθώντας ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο. «Δεσμευτήκαμε για το πιο φιλόδοξο πλάνο απολιγνιτοποίησης σε όλη την Ευρώπη γιατί είναι και οικονομικά συμφέρον για την επιχείρηση» είπε ο κ. Στάσσης υπενθυμίζοντας ότι οι μονάδες 1-2 του Αμυνταίου έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους ενώ επιτραχγύνεται κατά 6 μήνες απόσυρση της Μεγαλόπολης 3.

Αναφερόμενος στις ΑΠΕ ο κ. Στάσσης ξεκαθάρισε ότι στόχος της ΔΕΗ είναι να αυξηθεί το μερίδιο της ΔΕΗ από το 2% σήμερα στο 20% έως το 2023. «Να ξεπεράσουμε το 1 γιγαβάτ ως το 2023 με μια δεξαμενή έργων έξι γιγαβάτ» είπε χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Στάσσης.

Μητσοτάκης:  Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story

Ως άκρως επιτυχημένη χαρακτήρισε την πορεία της ΔΕΗ τους τελευταίους 14 μήνες ο Κυριάκος Μητσοκάκης. Όπως χαρακτηριστικά είπε η ΔΕΗ «μετατρέπεται από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, ζημιές, αγκυλώσεις, κίνδυνο βιωσιμότητας σε μια σύγχρονη ενεργειακή δύναμη».

«Τα έκτακτα μέτρα έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση. Αποδείξαμε ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο και πως κάτω από αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός μιας δημόσιας επιχείρησης. Μπορεί λοιπόν μια δημόσια επιχείρηση να γίνει απολύτως ανταγωνιστική» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει δίχως επιφύλαξη έναν όρο που έχει φθαρεί, ναι η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ζήτημα των έξυπνων μετρητών τονίζοντας ότι«το βασικό κέρδος από αυτή τη σημαντικότατη επένδυση είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μετατρέπονται ταυτόχρονα και σε παραγωγούς έξυπνης, καθαρής ενέργειας».

Αναφερόμενος στο θέμα της απολιγνιτοποίησης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «όταν πριν από ένα χρόνο στην ομιλία στη ΓΣ του ΟΗΕ ανακοίνωσα το σχέδιο απεξάρτησης από το λιγνίτη, ήξερα ότι έβαζα τον πύχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει για να μπορέσουμε να έχουμε εθνικό στρατηγικό σχέδιο στη μεταλιγνιτική εποχή. Σχέδιο που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση και πιστοποιεί τη σημασία που δίνουμε σε αυτό το εμβληματικό έργο. Μια μετάβαση που θα είναι επωφελής για τις τοπικές κοινωνίες. Αυτή η διαδικασία θα ανακουφίσει το περιβάλλον, θα αναμορφώσει το παραγωγικό μοντέλο, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ήδη έχουμε πολλά αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Χατζηδάκης: Από συστημικός κίνδυνος, έγινε παράδειγμα επιτυχίας

«Η ΔΕΗ που είχε μετατραπεί σε συστημικό κίνδυνο στις αρχές του 2019 σήμερα είναι παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα. Κανένας τομέας δεν αποτυπώνει ίσως τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη, όσο η ίδια η ΔΕΗ» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ΔΕΗ που πριν από μερικά χρόνια ήταν κερδοφόρα, έφτασε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το 2019. Σήμερα, έχει εξυγιανθεί και εμφανίζει πάλι κέρδη», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Ενώ η εταιρία είχε συνειδητά οδηγηθεί με τις ΝΟΜΕ στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά, προς όφελος των ανταγωνιστών της, χάνοντας περίπου 600 εκατ. ευρώ. Σήμερα, χωρίς ΝΟΜΕ, είναι και πάλι ανταγωνιστική, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών. Η ΔΕΗ ήταν κολλημένη στο λιγνίτη, με ελάχιστη συμμετοχή στις ΑΠΕ. Σήμερα, η εταιρία εισέρχεται σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέγραψε συνοπτικά πώς οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν οδήγησαν στο μετασχηματισμό της ΔΕΗ, που αποτυπώνεται και στη νέα εταιρική της ταυτότητα. «Ύστερα από τα έκτακτα μέτρα που υιοθετήσαμε, ο ίδιος ορκωτός ελεγκτής που είχε εκφράσει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την άνοιξη του 2019, έδωσε θετική εισήγηση στο τέλος Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Oι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μιλούν θετικά για τα όσα γίνονται και η αγορά δείχνει την εμπιστοσύνη της, επενδύοντας στην εταιρία. Η αξία της μετοχής τετραπλασιάστηκε ,συγκριτικά με τα χαμηλά της άνοιξης 2019. Οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ, σε υποδομές και δίκτυα  αυξάνονται. Η ΔΕΗ είναι πλέον συνολικά πιο ανταγωνιστική διότι έχει ως εφόδιο  το νόμο 4643/2019 που ψηφίσαμε, ο οποίος καταργεί τη μονιμότητα στους νεοεισερχόμενους, εισάγει ευελιξία στις προμήθειες, βοηθά στην προσέλκυση ικανών στελεχών από την αγορά».

Αναφέρθηκε επίσης στο εθνικής σημασίας πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης, σημειώνοντας πως «αφήνουμε πίσω μας την εποχή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αίρουμε την δυσβάστακτη οικονομική πίεση που προκαλεί πλέον η χρήση λιγνίτη στη ΔΕΗ και εξυγιαίνουμε τα οικονομικά της επιχείρησης.Η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα της πράσινης ενέργειας με επενδύσεις και συμφωνίες στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά και με έργα ανάπτυξης στις λιγνιτικές περιοχές, σύμφωνα με το αναλυτικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που εκπονήσαμε και έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι σύντομα να αρχίσουν να αναπτύσσονται δυναμικά νέες δραστηριότητες, σε υγιείς βάσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκρέκας: Νέα εποχή για τη ΔΕΗ, τα αποτελέσματα «μιλούν» από μόνα τους

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα της ΔΕΗ, συγκριτικά με αυτήν που είχε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Πώς σχολίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.
businessdaily-DEI-DEH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova

Η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, τονίζει η εταιρεία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tα σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ στα Βαλκάνια στη συνάντηση Στάσση - Pyatt

Η διείσδυση της επιχείρησης στην περιοχή θεωρείται από τον αμερικανικό παράγοντα ως στοιχείο που μειώνει το ρίσκο και διευκολύνει τη μετάβαση των ενεργειακών συστημάτων των χωρών της περιοχής.