Φωτο: ΑΠΕ

Με εύρος απόδοσης 2,1% - 2,5% το νέο ομόλογο του ΟΠΑΠ

Πρόκειται για το κοινό ομολογιακό δάνειο, συνολικού ποσού έως 200.000.000 ευρώ, διάρκειας 7 ετών, διαιρούμενου σε έως 200.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ. 

Στο 2,1% με 2,5% καθορίστηκε το εύρος απόδοσης του ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ της ΟΠΑΠ, ενώ η δημόσια προσφορά ξεκινά αύριο 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. 

Πρόκεται για το κοινό ομολογιακό δάνειο, συνολικού ποσού έως 200.000.000 ευρώ, διάρκειας 7 ετών, διαιρούμενο σε έως 200.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ. 

Οι Ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω δημόσιας προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα καταχωρηθούν στο ΣΑΤ και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, εάν το ΚΟΔ δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 150.000.000 ευρώ, θα ματαιωθεί η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την εισηγμένη, τα κεφάλαια που θα αντληθούν, ύψους 200 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιηθούν κυρίως για την αποπληρωμή ως το τέλος του έτους ομολόγου που εξέδωσε την 1η Απριλίου 2020. Ειδικότερα, θα διατεθούν 150 εκατ. ευρώ για την εξόφληση του εκκρεμούς υπολοίπου του εν λόγω ομολόγου.

Η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. θα λάβει ποσό ύψους €100 εκατ. από την αποπληρωμή και η ALPHA BANK A.E. ποσό €50 εκατ. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, ύψους 50 εκατ. ευρώ, θα καλύψουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης ως το τέλος του 2022.

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε εχθές τους κανόνες που ισχύουν αναφορικά με τις τοποθετήσεις στο νέο ομόλογο 200 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Ανθεκτικά αποτελέσματα και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα

Ο Acting CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, κατά τη διάρκειας της τηλεδιάσκεψης παρουσίασης των μεγεθών της εταιρίας, τόνισε ότι το δεύτερο lockdown βρίσκει τον ΟΠΑΠ σε καλύτερη θέση σε σχέση με αυτό της περασμένης άνοιξης.