ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σημαντική εξαγορά της PeopleCert στις ΗΠΑ

Ο Ελληνικός όμιλος πιστοποίησης και εξετάσεων συνεχίζει την υλοποίηση του σχεδιασμού της για εξαγορές, και αυξάνει την κερδοφορία της παρά την πανδημία.

Στον ελληνικό όμιλο PeopleCert του κ. Βύρων Νικολαΐδη, πέρασε η αμερικανική εταιρεία επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC), η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τα ανώτερα και ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη.

Η συγκεκριμένη κίνηση ενισχύει ακόμα περισσότερο την διεθνή θέση που έχει η PeopleCert στην αγορά που αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στη διεξαγωγή εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων. Παράλληλα όπως επισημαίνει ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, η εξαγορά επιβεβαιώνει την εξωστρεφή στρατηγική της PeopleCert και την υλοποίηση του σχεδιασμού της για εξαγορές που καθιστούν το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει ανταγωνιστικό διεθνώς.

«Η απόκτηση του IASSC αποτελεί σημαντικό σταθμό στο στρατηγικό πλάνο επέκτασής μας σε όλες τις αγορές και ειδικότερα στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις, στην οποία ήδη έχουμε αξιόλογη παρουσία στον τομέα πιστοποίησης του ITSM (IT Service Management)» επισημαίνει ο κ. Νικολαΐδης και προσθέτει: «Καλωσορίζουμε το νέο μέλος του Ομίλου μας έχοντας βαθιά την πίστη ούτε γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των επαγγελματιών που θέλουν συνεχώς να ενισχύουν τις δυνατότητες του φθάνοντας πιο κοντά στο ατομικό και συλλογικό τους όραμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην κρίση δεν απολύθηκε ούτε ένας υπάλληλος, αλλά αντιθέτως προσελήφθησαν επιπλέον 200 άτομα και συνολικά σήμερα απασχολούνται περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

Στην PeopleCert το εργαλείο για την επιτυχία εταιρειών κολοσσών

Η IASSC αποτελεί βασικό συνεργάτη εταιρειών οργανισμών και κυβερνήσεων στις πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων για περισσότερο από μία δεκαετία. Το βασικό της προϊόν, που εντάσσεται πλέον στην οικογένεια πιστοποιήσεων της PeopleCert, είναι το Lean Six Sigma Professional Credentialing.

Η πιστοποίηση αυτή είναι σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες και τις εταιρίες, συνιστά κρίσιμη επιχειρησιακή διαδικασία καθώς περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνικές για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, την εξάλειψη ελαττωμάτων και την εγγύηση της ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες.

Το Six Sigma καθοδηγεί τις εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν λάθη στις λειτουργίες τους. Από την παραγωγή, την τεχνική υποστήριξη μέχρι και τη διεύθυνση προσωπικού και το τμήμα εξυπηρέτησης. Ήδη πολλές σημαντικές διεθνείς εταιρείες όπως Amazon, BMW, Cisco, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπιστεύονται την IASSC προκειμένου να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητές τους.

Προσλήψεις 200 ατόμων και κερδοφορία παρά την πανδημία

Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε τα σχέδια της PeopleCert για αύξηση 20% του κύκλου εργασιών, και προκάλεσε μικρή υποχώρηση του τζίρου κατά 7% στα 72 εκατ. ευρώ από 78 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι.

Ωστόσο, η κερδοφορία του ομίλου αναμένεται να είναι ενισχυμένη φέτος περίπου 15-20% σε σχέση με τα περσινά επίπεδα που παρουσίασε EBITDA 10,2 εκατ. ευρώ, καθώς η PeopleCert κατάφερε να προσαρμόσει τα λειτουργικά έξοδα και να μειωθούν κατά 20-30%.

Στη διάρκεια της πανδημίας ο όμιλος έθεσε σε πρώτο πλάνο τους εργαζόμενους και τους πελάτες καθώς και την επιχειρηματική εξωστρέφεια με στρατηγική εξαγορών και επενδύσεων στην τεχνολογία. Όπως τονίζει ο κ. Νικολαΐδης: «Με τους εργαζόμενους μας, είμαστε πάντα σε στενή επικοινωνία μαζί τους. Σταθήκαμε ως οφείλαμε δίπλα τους και αυτοί στήριξαν την εταιρεία. Ενδυναμώθηκε η εταιρική σχέση. Η εταιρεία δημιούργησε Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίξει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και θέτουμε την υγεία του καθενός πάνω απ΄ όλα».

Επεσήμανε επίσης πως «είμαστε ευτυχείς γιατί εμείς είχαμε αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις πριν από την πανδημία, λύσεις που σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας επέτρεψαν να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας. Όταν ο ανταγωνισμός έψαχνε για λύσεις κατόπιν πανδημίας, εμείς είχαμε τα εργαλεία που αναπτύξαμε εσωτερικά στην εταιρία με ελληνικά μυαλά. Τεχνολογίες όπως το Online Proctoring (πραγματοποίηση εξετάσεων απομακρυσμένα οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιλέγει ο υποψήφιος, με επιτήρηση από απόσταση) είναι ένας από τους πυλώνες που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην κρίση ο όμιλος δεν πραγματοποίησε ούτε μία απόλυση αλλά αντιθέτως προσελήφθησαν επιπλέον 200 άτομα για να καλυφθούν ανάγκες επιτήρησης σε εξετάσεις online παγκοσμίως, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των εργαζομένων στον Όμιλο σε περισσοτέρους των πεντακοσίων παγκοσμίως.

Καθώς ο όμιλος έχει επιστρέψει σε κανονική λειτουργία από τον Σεπτέμβριο, οι μισθοί και τα επιδόματα των εργαζομένων δεν έχουν υποστεί καμία μείωση, ενώ κανένας εργαζόμενος της PeopleCert δεν πληρώνεται λιγότερα από τον βασικό μισθό.

Μέσα σε 20 χρόνια έγινε ηγέτιδα δύναμη

Η PeopleCert ιδρύθηκε το 2000 από τον κ. Βύρων Νικολαΐδη  και πραγματοποίησε τις εξετάσεις ECDL στην Ελλάδα δημιουργώντας 1.200 εξεταστικά κέντρα, καταφέρνοντας να εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη στην αγορά πιστοποίησεων και εξετάσεων που έχει λάβει μέχρι στιγμής 37 διεθνή βραβεία.

Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή 600 εξετάσεων σε ξένες γλώσσες και Business & ΙΤ, με τις εξετάσεις να πραγματοποιούνται σε 25 διαφορετικές γλώσσες σε περίπου 200 χώρες κάθε χρόνο.

Ο όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο 2.500 εκπαιδευτικών οργανισμών και 30.000 εξεταστικών κέντρων σε όλο τον κόσμο που συνεργάζεται, ενώ απασχολεί εκτός από τους 500+ εργαζόμενους, ακόμα 9.000 εξωτερικούς συνεργάτες από 39 διαφορετικές εθνικότητες.

Στόχος της εταιρείας αποτελεί η δημιουργία και η διεξαγωγή παγκοσμίως των καλύτερων εξεταστικών και προγραμμάτων πιστοποίησης παγκοσμίως με σκοπό την βελτίωση του βιοτικού και επαγγελματικού επιπέδου των υποψηφίων.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tyri-cheese
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το θαύμα των ελληνικών φυτικών τυριών: Πώς κατακτούν τη διεθνή αγορά

Η Arivia από την Δράμα είδε τις πωλήσεις του brand φυτικού τυριού Violife να αυξάνονται κατά 178,3% ενώ η Good Planet Foods που συνεργάζεται με την ΚΡΕΜΕΛ από την Κρήτη αύξησε τις πωλήσεις της κατά 168,9%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το μικρό γαλακτοπωλείο της Ελλάδας που κατέκτησε τη διεθνή αγορά

Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα μικρό γαλακτοπωλείο στη ΦΑΓΕ, την ελληνική βιομηχανία που εξάγει το 85% των πωλήσεών της και διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε δέκα χώρες.
beer
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βεργίνα: Η ελληνική μπύρα που αντιστάθηκε στους διεθνείς κολοσσούς

Καθιερώνεται στην αγορά η ελληνική μπύρα Βεργίνα μετά τη μεγάλη αντιπαράθεση με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που μεταφέρεται σε ολλανδικό δικαστήριο. Τι δηλώνει στο Business Daily ο Δ. Κρις, διευθυντής εταιρικής ανάπτυξης της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.