ΓΔ: 916.53 0.12% Τζίρος: 22.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έγκριση Επ. Ανταγωνισμού για να περάσει η Opel σε Συγγελίδη

Στον όμιλο Συγγελίδη περνάει επισήμως η Opel Ελλάς, μετά το «πράσινο φως» που παρείχε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Opel έχει εξαγοραστεί από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, με τον οποίο ο όμιλος Συγγελίδη διατηρεί στενές σχέσεις.

Την έγκριση της εξαγοράς της Opel Ελλάς από τον όμιλο Συγγελίδη παρείχε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της.

Η Επιτροπή θεωρεί πως με την απόκτηση από τον κ. Γεώργιο Συγγελίδη του 100% μετοχικού κεφαλαίου της Opel Ελλάς, διά της οποίας ο υιός του, Πολυχρόνης Συγγελίδης, αποκτά εμμέσως τον έλεγχο της εξαγοραζόμενης εταιρίας δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Οι τελευταίες είναι η ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ.

Για τον Όμιλο Συγγελίδη η κίνηση αυτή ενισχύει τη θέση του στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Opel έχει εξαγοραστεί από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, με τον οποίο ο όμιλος Συγγελίδη διατηρεί στενές εμπορικές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συγγελίδης είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις της Citroen από το 1965, της Peugeot από το 2014 και της DS Automobile από το 2018. Υπενθυμίζεται ότι το 2018 η Opel πέτυχε μερίδιο αγοράς 6.46%, πωλώντας 7.142 μονάδες στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

petropoulos_isuzu
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον δείκτη ATHEX ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών μπήκε η Π. Πετρόπουλος

Ο δείκτης ο οποίος δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2021, στοχεύει να παρακολουθεί τη χρηματιστηριακή απόδοση των εισηγμένων που υιοθετούν πρακτικές ωφέλιμες για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοτοδυναμική: Άλμα της κερδοφορίας στα 13,5 εκατ. το εννεάμηνο του 2022

Στα 102,5 εκατ. ευρώ έφτασε ο τζίρος του εννεαμήνου σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 38% με τις πωλήσεις αυτοκινήτων Porsche να πραγματοποιούν άλμα 49,6%, ενώ θεαματική ήταν και η ανάκαμψη του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δίπλα στους νέους οδηγούς η Groupama Ασφαλιστική

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης από την Groupama Ασφαλιστική που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τα παιδιά των εργαζομένων. Το εξειδικευμένο σεμινάριο είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς οδηγών.
autokinita-car-IX
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα καινοτόμα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου ERGO My Auto

Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, συνδέουν όλα τα υφιστάμενα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου με την τεχνολογία τηλεματικής, μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής ERGO Drive&Win, με σημαντικά οφέλη για τον πελάτη.