ΓΔ: 899.42 0.53% Τζίρος: 88.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: jp-avax.gr

Άβαξ: Δεν έχουν αρχίσει συζητήσεις για συνεργασίες στο μετρό

Ο κατασκευαστικός όμιλος τονίζει ότι είναι έτοιμος να φέρει σε πέρας το έργο βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις, αλλά αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο συμμετοχής άλλων εταιρειών στο μέλλον.

Ως πρόωρη χαρακτηρίζει τη συζήτηση για συνεργασίες για τη γραμμή 4 του μετρό η Άβαξ, σχολιάζοντας μετά πληροφορίες που την ήθελαν ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλες κατασκευαστικές (ΓΕΚ Τέρνα, Mytilineos και την Intrakat) για την ανάθεση τμημάτων του μεγάλου έργου της γραμμής 4 του μετρό.

Η Άβαξ αναφέρει, σε επιστολή στο Business Daily, ότι δεν έχει εκκινήσει επικοινωνία αναφορικά με πιθανές συνεργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό με οποιαδήποτε εταιρεία. Όπως σημειώνει η εταιρεία, «είναι απολύτως έτοιμη να προγραμματίσει και να φέρει εις πέρας το έργο, βασιζόμενη σε ίδιες δυνάμεις».

«Η εταιρεία αναγνωρίζει πως πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα και την κοινωνία. Με αυτό ως γνώμονα και στο πλαίσιο του πνεύματος συνεργασίας που διαχρονικά την χαρακτηρίζει, δε θα διστάσει να εξετάσει τη συμμετοχή άλλων εταιρειών, εάν κρίνει πως μια τέτοια εξέλιξη είναι προς το συμφέρον του έργου», τονίζει πάντως στην ίδια επιστολή η ΑΒΑΞ και υπογραμμίζει ότι «η σχετική συζήτηση είναι πρόωρη, καθώς στη σύμβαση του έργου προβλέπεται μια περίοδος ωρίμανσης με έναν υπολογίσιμο όγκο μελετών και άλλων προκαταρκτικών εργασιών».

«Τέλος, σημειώνεται ότι εργαστήκαμε, κατά την πάγια στρατηγική μας, ώστε η προσφορά μας να διασφαλίζει τόσο την ποιοτική κατασκευή του έργου όσο και την κερδοφόρα ολοκλήρωσή του. Είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι διότι η στρατηγική μας δικαιώθηκε και μάλιστα με μικρή διαφορά από τον ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να αποφεύγουμε αλόγιστες εκπτώσεις, επιδιώκοντας απλά αύξηση του κύκλου εργασιών», καταλήγει η επιστολή της κατασκευαστικής.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Αναβολή συνέλευσης, αμφισβητείται το ποσοστό των εφοπλιστών

Μετά τη σοβαρή εμπλοκή στο ξεκίνημα της συνεδρίασης με τις μετοχές της Greenhill η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ πήρε αναβολή για την Πέμπτη 22 Απριλίου, κατόπιν αιτήματος της πλευράς Καλλιτσάντση.