Φώτο: Air Liquide

Air Liquide: Επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ στο Καζακστάν

Στην υπογραφή συμβολαίου με την Kazakhstan Petrochemical Industries, για επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ προχωρά. η Air Liquide Munay Tech Gases.

Στο πλαίσιο μιας νέας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την Kazakhstan Petrochemical Industries (KPI), η Air Liquide Munay Tech Gases θα κατασκευάσει, θα λειτουργεί και θα εκμεταλλεύεται μια νέα μονάδα παραγωγής αζώτου στην αναπτυσσόμενη βιομηχανική περιοχή παραγωγής χημικών στο Karabatan, κοντά στο διυλιστήριο στην περιοχή Atyrau.

Η Air Liquide Munay Tech Gases θα επενδύσει 15 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα αυτή μονάδα, η οποία θα προμηθεύει με έως και 8.000 Nm3/h άζωτο το νέο εργοστάσιο παραγωγής πολυπροπυλενίου που κατασκευάζει η KPI, και το οποίο θα έχει ετήσια δυναμικότητα 500.000 τόνων. Το εργοστάσιο αυτό θα βρίσκεται μέσα στο πρώτο ολοκληρωμένο συγκρότημα παραγωγής αέριο-χημικών στην Atyrau, η οποία φιλοδοξεί να αποτελέσει μία κορυφαία βιομηχανική περιοχή πετροχημικών παγκοσμίως.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Air Liquide Munay Tech Gases, κοινοπραξία της Air Liquide (75%) και της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Καζακστάν, KazMunayGaz (25%), προμηθεύει με υδρογόνο το διυλιστήριο Pavlodar Oil and Chemistry, μία θυγατρική της KazMunayGaz.

Το νέο αυτό έργο, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο τρίμηνο του 2021, αποτελεί το δεύτερο ορόσημο στην ανάπτυξη του Ομίλου στο Καζακστάν.

Ο François Jackow, Αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στην Ευρώπη, δήλωσε «Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη αυτής της πολλά υποσχόμενης βιομηχανικής περιοχής χημικών. Με την τεχνογνωσία της, η Air Liquide θα μπορέσει να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας της χώρας. Αυτή η νέα συνεργασία θα ενισχύσει τους δεσμούς μας με την KazMunayGaz και θα συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στο Καζακστάν».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oikodomi, kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιοτέρ: Ήσσονος σημασίας οι επιπτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη

Η πανδημία και όλες οι αρνητικές επιδράσεις αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις που η δραστηριότητα τους κυμαίνονταν σε συνήθη για την προ πανδημίας εποχή και όχι σε επιχειρήσεις, με ήδη περιορισμένη δραστηριότητα, τονίζει.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αν. Καλλιτσάντσης: Τα αποτελέσματα θα στηρίξουν τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Ο βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ σημείωσε πως συνεχίζεται η εξυγίανση της εταιρείας και χαρακτήρισε ως fake news πρόσφατα δημοσιεύματα. Άνοδο 3,5% καταγράφει η μετοχή της.