ΓΔ: 788.61 -2.10% Τζίρος: 45.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:02:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Δεύτερος σταθμός τροφοδότησης στον Δήμο Ελασσόνας

Η κατασκευή του νέου σταθμού αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2021, με στόχο να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση που σημειώνεται.

Την κατασκευή του δεύτερου σταθμού τροφοδότης του Δήμου Ελασσόνας στα μέσα Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2021. 

Στόχος της εταιρείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της είναι να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών. Παράλληλα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τονίζει ότι «η  έναρξη της τροφοδοσίας του Δήμου πραγματοποιήθηκε το 2019 και σε λιγότερο από 1,5 χρόνο, το 17% του πληθυσμού χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Στόχος της εταιρείας είναι η ραγδαία αύξηση του δείκτη διείσδυσης μέχρι το 2024, καλύπτοντας το 50% του πληθυσμού. Με την ενίσχυση της τροφοδότησης του δικτύου διανομής της Ελασσόνας, δύνανται να συνδεθούν στο δίκτυο διανομής και οι βιομηχανίες τροφίμων της περιοχής, οι οποίες αναμένεται να διευρύνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά ∽ 1.000.000 Nm3 ετησίως. Η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου, επιφέρει μείωση στο ενεργειακό κόστος και την ενεργειακή ένταση στις βιομηχανίες υψηλής κατανάλωσης ενέργειας, προσφέροντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια και διεθνή αγορά».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Τιμήθηκε με βραβείο για τη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη

O γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λ. Μπακούρας δήλωσε ότι «η στρατηγική ανάπτυξης βιώσιμων και «έξυπνων» δικτύων που εφαρμόζει η εταιρεία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους στόχους του ΕΣΕΚ».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 13,8 εκατ. τα καθαρά κέρδη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που ξεπέρασε τις προβλέψεις

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 36,8 εκατ. ευρώ ξεπερνώντας τις προβλέψεις κατά 7,9%. Σημαντική ήταν η αύξηση στους διανεμηθέντες όγκους φυσικού αερίου που ανήλθαν στα 313,2 εκατ. κυβικά μέτρα.