ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Διεθνής ημερίδα για τη νέα εποχή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος

Στο Λονδίνο θα διεξαχθεί διεθνής ημερίδα με θέμα «The new era of the Greek Financial Sector», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης Sibos 2019.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο διεθνής ημερίδα με θέμα «The new era of the Greek Financial Sector», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης Sibos 2019.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδείξει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η ελληνική κεφαλαιαγορά κινούνται γρήγορα και σταθερά σε μια νέα εποχή, αλλά και να παρουσιάσει τις οικονομικές, τεχνολογικές και τραπεζικές προόδους που έχουν επιτευχθεί, καθώς και τα προσεχή σχέδια των Τραπεζών.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία θα καλυφθεί και συντονιστεί από δημοσιογράφους της Thomson Reuters, περιλαμβάνει:

Εισαγωγή - Ομιλία του κ. Γεωργίου Χαντζηνικολάου, Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς

1η Ενότητα: Greece’s Economic Outlook. Οι Chief Economists των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα παρουσιάσουν λεπτομερώς τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας

2η Ενότητα: Re-energizing growth in Greece. Ανώτερα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, εκπρόσωποι του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θα μιλήσουν για τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές λύσεις που μπορούν να υποστηρίξουν τις προοπτικές ανάπτυξης και επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, τους πιστωτικούς περιορισμούς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης

3η Ενότητα: Accelerating Greece & Embracing New Technologies. Οι επικεφαλής τεχνολογίας και ψηφιακού μετασχηματισμού των τραπεζών και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών θα αναλύσουν θέματα αναφορικά με την πρόοδο των χρηματοπιστωτικών τεχνολογιών στην Ελλάδα

To Sibos αποτελεί την κορυφαία διεθνή διοργάνωση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το SWIFT, τον κορυφαίο πάροχο ασφαλών χρηματοοικονομικών μηνυμάτων παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Η ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt κάνει αναφορά στην ανάκαμψη των ελληνικών τραπεζών μετά την κρίση και την αύξηση των κερδών τους, και την επιστροφή των καταθέσεων σε συνδυασμό με την μείωση των «κόκκινων δανείων».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόκκινα» δάνεια: Γιατί ανησυχούν τώρα οι τραπεζίτες

Στο «σκοτάδι» οι επιτελείς των τραπεζών για τα τεχνικά στοιχεία του σχεδίου του ΤΧΣ, φόβοι ότι θα εγκριθεί από τις Βρυξέλλες με δυσμενείς όρους για τις τράπεζες. Στις ελληνικές καλένδες το σχέδιο της ΤτΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στις 28 Απριλίου στο ταμπλό του ΧΑ οι νέες μετοχές

Όπως αποφασίστηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας θα μπουν προς διαπραγμάτευση οι 35.062.731 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,05 ευρώ έκαστη που προέκυψαν από την πρόσφατη ΑΜΚ ύψους 473,3 εκατ. ευρώ.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.