ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πήρε νέο δάνειο 13 εκατ. ευρώ η Folli Follie για μείνει όρθια

Το δάνειο με υψηλό επιτόκιο καλύπτει η Arena και η Folli Follie δίνει στους ομολογιούχους τη δυνατότητα να καλύψουν ένα μέρος του. Τι λένε οι νέες προτάσεις στους κατόχους ομολόγων.

Δύο νέες προτάσεις προς τους ομολογιούχους της κατέθεσε η Folli – Follie, οι οποίες αφορούν κατόχους ομολόγων σε ευρώ συνολικής αξίας 249,5 εκατ. ευρώ και σε όσους κατέχουν τίτλους σε ελβετικό φράγκο συνολικού ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων. 

Στις δύο ανακοινώσεις της η εταιρεία προχωρά σε σημαντικές αλλαγές της όλης διαδικασίας, καθώς θα πραγματοποιήσει έκδοση νέων ομολόγων αξίας 13 εκατ. ευρώ προκειμένου να υπάρξει κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το οποίο παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η εταιρεία ήταν εγγυητής των ομολόγων και όχι εκδότης τους, ενώ πλέον προτείνει να πάρει η ίδια τη θέση του εκδότη. Διατηρείται και στις νέες προτάσεις το ίδιο σχήμα ανταλλαγής των ομολόγων με μετοχές της νέας εταιρείας, αλλά προστίθεται και η δυνατότητα να πάρουν από τα νέα ομόλογα που εκδίδει για να καλύψει την "τρύπα" ρευστότητας.

Παράλληλα θα υπάρξει αλλαγή του διαχειριστή των ομολόγων και τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει πλέον η Lucid Trustee Services Limited αντικαθιστώντας την U.S. Bank Trustees Limited.

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μία εκ των δύο ανακοινώσεων «τα ζητήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο Όμιλος έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω από την εκδήλωση της νόσου του κοροναϊού (επίσης γνωστή ως «COVID-19» και καταταγείσα ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Μαρτίου 2020) και τις αντιδράσεις των κυβερνητικών αρχών, οι οποίες περιλαμβάνουν το πλήρες κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικής στην Ελλάδα τον Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020. 

Παρά το γεγονός ότι έλαβε διάφορα μέτρα εξοικονόμησης κόστους (όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση του Εγγυητή στις 28 Απριλίου 2020), ο Όμιλος δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων σε σημαντικό βαθμό. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο Εγγυητής ανέθεσε στη WhiteTip Investments ΑΕΠΕΥ να εντοπίσει πιθανές πηγές ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να παράσχει στον Όμιλο επαρκή ρευστότητα για να ξεκινήσει την Αναδιάρθρωση και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του έως την ολοκλήρωση της Αναδιάρθρωσης. 

Στις 16 Νοεμβρίου 2020, η Εταιρεία συμφώνησε δεσμευτικούς όρους με την AIEF FF SPV, L.P ("Arena"). Οι δεσμευτικοί όροι που συμφωνήθηκαν αναφέρονται στους Βασικούς Όρους της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης (αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται στο Μνημόνιο Πρόσκλησης Συναίνεσης ως Παράρτημα Κ) και συνίστανται σε έκδοση Εξασφαλισμένων Ομολογιών Split Coupon ποσού 13.007.018,00 € με επιτόκιο 5% / 10% από την Folli Follie Συμμετοχών ΑΕ και την Εταιρεία. Ο Όμιλος έχει επίγνωση της ανάγκης να συμπεριληφθούν επιλέξιμοι Πιστωτές σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετικά με την παροχή πρόσθετης χρηματοδότησης του Ομίλου. 

Ως εκ τούτου, προσφέρεται στους επιλέξιμους Πιστωτές (συμπεριλαμβανομένων των Ομολογιούχων), σύμφωνα με το Μνημόνιο Πρόσκλησης σε Συναίνεση, το δικαίωμα συμμετοχής έως και στο 15% του κεφαλαίου της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης με ίσους όρους με την Arena (η «Προσφορά για Συμμετοχή»). Σε κάθε περίπτωση, τουλάχιστον το 85% του κεφαλαίου της Ενδιάμεσης Χρηματοδότησης θα διατεθεί στην Arena. Η Arena δεν ενεργεί ως διαχειριστής ή πράκτορας τοποθέτησης για την Ενδιάμεση Χρηματοδότηση και δεν αποδέχεται καμία ευθύνη σε σχέση με την Προσφορά για την Ενδιάμεση Χρηματοδότηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γεώργιος Σάμιος, δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί το σημαντικότερο έως τώρα βήμα στην πορεία για την εξυγίανση και διάσωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Εταιρείας και του Ομίλου της. Εφόσον επιτευχθούν οι απαιτούμενες συναινέσεις των ομολογιούχων πιστωτών μας, η Εταιρεία θα μπορέσει να προχωρήσει στην χρηματοοικονομική και λειτουργική της εξυγίανση. Ήδη έχουμε επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή εν καιρώ πανδημίας και η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης θα αποτελέσει το επιστέγασμα των προσπαθειών του συνόλου των εργαζομένων του Ομίλου και των συνεργατών μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμότατα».

Πρόταση Folli - Follie σε κατόχους ευρωομολόγων

 

Πρόταση Folli - Follie σε κατόχους ομολόγων σε ελβετικό φράγκο

 

Τελική πρόσκληση της Folli - Follie

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοιχεία για εμπλοκή στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο της Folli Follie

Μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας υπαλλήλου της εισηγμένης με τον Τζ. Κουτσολιούτσο αναφέρονται σε «πολιτικούς υποστηρικτές», δύο υπουργούς και δύο τότε βουλευτές. Το υλικό από τον έλεγχο της PWC εξετάζεται από την ανακρίτρια.