ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Κλουκίνας - Λάππας: Έκδοση ομολόγου για αναχρηματοδότηση δανείων

Το ύψος του εξασφαλισμένου κοινού ομολογιακού δανείου θα φθάσει λίγο πάνω από τα 11 εκατ., ενώ το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 2,4% πλέoν τριμηνιαίου Euribor.

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου το οποίο θα ξεπεράσει τα 11 εκατ. ευρώ προχωρά η εταιρεία Κλουκίνας - Λάππας, μετά το πράσινο φως που έλαβε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της. Το κεφάλαιο που θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί ώστε να υπάρξει αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας. 

Πιο αναλυτικά και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ», ανακοινώνει ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων που πραγματοποιήθηκε την 7.12.2020 με χρήση οπτικοακουστικών ηλεκτρονικών μέσων αποφασίσθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία και συναίνεση (ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων μετόχων που εκπροσωπούν ποσοστό 79,21% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας) η έκδοση Εμπραγμάτως Εξασφαλισμένου Κοινού Ομολογιακού Δανείου, με ιδιωτική τοποθέτηση, βάσει των διατάξεων του ν. 4548/2018 και του ν. 3156/2003 ως ισχύουν, συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) έως 11.062.000,00, με επιτόκιο 2,4% πλέον EURIBOR τριμήνου, με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας προς την τράπεζα ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., ποσού ευρώ 11.062.000,00, με υφιστάμενα επιτόκια που κυμαίνονται από 3,0% μέχρι 3,6%.

Κατόπιν τούτων, καθίσταται σαφές, ότι με την ευνοϊκότατη αυτή συμφωνία επιδεικνύεται εμπράκτως η πίστη της αγοράς στην αξία της Εταιρείας και επιπλέον η Εταιρεία θωρακίζεται περαιτέρω οικονομικά.

Το ανωτέρω, μειωμένο σε σχέση με το υφιστάμενο, συμβατικό επιτόκιο του Ομολογιακού Δανείου, σε συνδυασμό με την συμφωνηθείσα περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία η Εταιρεία θα καταβάλει μόνο το ποσό των τόκων, εξασφαλίζει στην Εταιρεία αφενός μεν σημαντικό οικονομικό όφελος αφετέρου δε, ενισχύονται σταθερά τα ταμειακά της διαθέσιμα κατά την περίοδο χάριτος, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 17% του κύκλου εργασιών στο α' εξάμηνο για την Κλουκίνας-Λάππας

Έντονα σημάδια ανάκαμψης έχουν σημειώσει οι πωλήσεις στη Ρουμανία που έχουν αυξηθεί κατά 92% σε σχέση με το περυσινό εξάμηνο, με τον όμιλο να εκφράζει την αισιοδοξία του για τις προοπτικές του 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλουκίνας – Λάππας: Εκμίσθωση καταστήματος σε εταιρεία αθλητικών ειδών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση αποτελεί επίσης μέρος της στρατηγικής επανασχεδιασμού του δικτύου των σημείων πώλησης και των καταστημάτων της εταιρείας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση 6% των πωλήσεων τον Ιανουάριο για την Κλουκίνα - Λάππας

H διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την αισιοδοξία της ότι με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού της καταστήματος θα καταφέρει να συγκρατήσει σημαντικό μέρος των πωλήσεων της κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμηνου του 2021
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κλουκίνας - Λάππας: Σύναψη Κοινού Ομολογιακού Δανείου έως 11 εκατ. ευρώ

Η διάρκεια του δανείου είναι οκταετής με περίοδο χάριτος ενός έτους και επιτόκιο 2,4% πλέον Euribor τριμήνου, και αποσκοπεί στην αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Alpha Bank.