ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Eurobank: Oı Αν. Αθανασόπουλος και C. Basile νέα μέλη του ΔΣ

Ο κ. Αθανασόπουλος αναλαμβάνει και καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας, αλλά και μέλος της διοικητικής επιτροπής της.

Την τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου και της κας Cinzia Basile στη διοίκησή της ανακοίνωσε η Eurobank, σε αντικατάσταση παραιτηθένων μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αθανασόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού μέλους του ΔΣ και της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της τράπεζας ενώ ορίστηκε και ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, ενώ η κα Basile θα είναι ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. 

Αναλυτικότερα και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Εταιρεία) ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) της Εταιρείας και της θυγατρικής της «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (Τράπεζα), κατά τις συνεδριάσεις τους στις 10.12.2020, έλαβαν τις κατωτέρω αποφάσεις:

(α) Σε συνέχεια του από 1.12.2020 ορισμού του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου ως Group Chief Transformation Officer της Τράπεζας και της σχετικής ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα, εξέλεξαν τον κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο ως Αναπληρωτή Διευθύνoντα Σύμβουλο και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας καθώς και μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, σε αντικατάσταση του από 3.4.2020 παραιτηθέντος εκτελεστικού μέλους κ. Θεόδωρου Καλαντώνη.

(β) Εξέλεξαν την κα Cinzia Basile ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας, σύμφωνα με τα κριτήρια ανεξαρτησίας του άρθρου 4 του ν. 3016/2002, σε αντικατάσταση του από 10.12.2020 παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κ. George Myhal.

Η θητεία των δύο νέων μελών είναι ίση με το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων μελών.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, κατόπιν του ορισμού του ως Αναπληρωτή Διευθύνoντος Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας καθώς και μέλους της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, ορίστηκε επίσης ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής (Executive Board) της Τράπεζας.

Σε ότι αφορά την κα Cinzia Basile ειδικότερα, έχει εκτεταμένη εμπειρία άνω των 22 ετών στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος. Από τον 12/2017 έως σήμερα είναι Πρόεδρος Δ.Σ. της My Community Bank (εμπορική επωνυμία της Brent Shrine Credit Union Limited), μια πανεθνική πιστωτική ένωση που λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικεύεται στις αποταμιεύσεις και τα δάνεια. Η κα Basile συνέστησε επίσης και διηύθυνε τις εργασίες διαχείρισης επενδύσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων της Credit Suisse AG Investment Bank (Custom Markets) στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο, έχοντας αρχικώς ενταχθεί στον οργανισμό το 2001.

Η κα Basile έχει επίσης εκτεταμένη εμπειρία συμμετοχής σε Διοικητικά Συμβούλια, έχοντας διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. και μέλος Επιτροπών σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως η My Community Bank, η Nikko Asset Management Europe (εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων), η Creditis Service S.p.A. (χρηματοοικονομικός διαμεσολαβητής που εστιάζει σε προσωπικά δάνεια) και η Zenith Service S.p.A. (χρηματοοικονομικός διαμεσολαβητής που ειδικεύεται στη διαχείριση δομημένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Ιταλία) καθώς και σε αρκετές θυγατρικές της Credit Suisse.

Τα Δ.Σ. και οι Διοικήσεις της Εταιρείας και της Τράπεζας ευχαριστούν θερμά τον κ. George Myhal για την παρουσία και πολύτιμη προσφορά του στον Όμιλο Eurobank και εύχονται στα νέα μέλη των Δ.Σ. των δύο εταιρειών, στην κα Cinzia Βasile στον κ. Ανδρέα Αθανασόπουλο, κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Τέλος, ο οριστικός ορισμός της κας Basile ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας θα αποφασισθεί σύμφωνα με τον νόμο από τις αμέσως επόμενες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους αντιστοίχως, η δε εκλογή του κ. Αθανασόπουλου στο Δ.Σ. της Εταιρείας και της Τράπεζας θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τον νόμο στις αμέσως επόμενες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους αντιστοίχως. Σχετικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των νέων μελών των Δ.Σ. από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Παραμένει στον FTSE4Good, θετική αξιολόγηση από FTSE Russell

Οι επιδόσεις της τράπεζας, στο πλαίσιο της ESG (Environmental, Social & Governance) αξιολόγησης για τη διαμόρφωση του δείκτη, υπερβαίνουν τον μέσο όρο των αντίστοιχων αξιολογήσεων του εγχωρίου χρηματοπιστωτικού κλάδου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φ. Καραβίας: Βασικός στόχος η Eurobank να γίνει τράπεζα ανάπτυξης

Ως διαχειρίσιμο χαρακτήρισε το επίπεδο των νέων NPLs που μπορεί να δημιουργήσει η πανδημία ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, με τον προεδρό της να τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την ανάπτυξη.