ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την εξαγορά της ελληνικής HSBC διαπραγματεύεται η Eurobank

Όπως μεταδίδει το Bloomberg βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και το τίμημα της συναλλαγής θα μπορούσε να ανέλθει σε 100 εκατ. ευρώ. Η HSBC είναι η μόνη ξένη τράπεζα που διατηρεί υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο εξαγοράς των δραστηριοτήτων της HSBC στην Ελλάδα εξετάζει η Eurobank, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος. Οι δύο τράπεζες διεξάγουν συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές.

Η ελληνική μονάδα της HSBC θα μπορούσε να αποφέρει στον διεθνή τραπεζικό όμιλο 100 εκατ. ευρώ. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών συνεχίζονται και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, σύμφωνα με τις πηγές. Άλλοι «μνηστήρες»
έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την ελληνική μονάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Εκπρόσωποι της HSBC και της Eurobank αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η HSBC, μετά την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Νόελ Κουίν, προωθεί μια παγκόσμια αναδιάρθρωση με στόχο τη δημιουργία μιας πιο λιτής και πιο κερδοφόρας τράπεζας, κάτι που έχει ενισχύσει τη μετοχή της. Μέρος του σχεδίου περιλαμβάνει την επανεξέταση των δραστηριοτήτων και τη μεταβίβαση θυγατρικών που θεωρείται ότι παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις. Ο Κουίν δήλωσε, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, τον Οκτώβριο, ότι η HSBC θα ενημερώσει τους επενδυτές για τα σχέδιά της στην παρουσίαση αποτελεσμάτων για το 2020.

Η μετοχή της HSBC, που αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της από την Ασία, έχει χάσει φέτος περίπου το ένα τρίτο της αξίας της και η χρηματιστηριακή της αξία διαμορφώνεται σε 81 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι η HSBC είναι ο τελευταίος διεθνής τραπεζικός όμιλος που διατηρεί δραστηριότητες λιανικής στην Ελλάδα με δίκτυο πέντε καταστημάτων. Η θυγατρική υπάγεται στον γαλλικό βραχίονα του ομίλου. Εφόσον προχωρήσει στην πώλησή της στην Eurobank, η HSBC θα διατηρήσει στην Ελλάδα μόνο το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καραβίας: Έρχεται η μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει δει η Ελλάδα από τη δεκαετία του ’60

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank υπογράμμισε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα για την οικονομία, την εξυγίανση των τραπεζών και την αφθονία διαθέσιμων κεφαλαίων για επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο δημιουργείται από την Eurobank Asset Management

Πρόκειται για το (LF) Fund of Funds GLOBAL MEGATRENDS, το οποίο επικεντρώνεται σε megatrends σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις καινοτόμες τεχνολογίες, τις δημογραφικές αλλαγές και την υγεία, ακολουθώντας μια πειθαρχημένη διαδικασία που ενσωματώνει κριτήρια ESG.