ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Yalco

Προ φόρων ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ για την Yalco στο 9μηνο

Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε 48,23% για να διαμορφωθεί στα 3,14 εκατ. ευρώ, με το μεικτό κέρδος να αποδυναμώνεται σε ποσοστό της τάξης του 53,44%.

Πτωτική πορεία ακολούθησαν τα περισσότερα μεγέθη εννεάμηνου της εταιρείας Yalco, ενώ σημείωσε προ φόρων ζημίες 1,9 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί 48,23% και τα μεικτά κέρδη να αποδυναμώνονται κατά 53,44%. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας: «όπως προκύπτει από την παράθεση των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεάμηνου, η πορεία του γ’ τριμήνου της χρήσης 2020, δεδομένων των δυσχερών εξελίξεων της περιόδου 01.01.2020 – 30.06.2020 οι οποίες περιγράφονται στις δημοσιευμένες εξαμηνιαίες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, εξελίχθηκε με απώλεια πωλήσεων όπως επίσης και περαιτέρω ζημιογόνα λειτουργικά αποτελέσματα, αναφέρει η εταιρεία Yalco, απαντώντας σε επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο εννεάμηνο διαμορφώθηκε σε 3,14 εκατ. ευρώ έναντι 6,07 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων σε ζημιές 3,73 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 4,06 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019.

YALCO

 

Δεδομένου ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας, τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας έχουν ανάλογη πορεία και κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η Διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει τις ενέργειές της για την εξεύρεση ενός σχεδίου εξυγίανσης και ανάπτυξης της Εταιρείας και  προτίθεται να εξαντλήσει από τη μεριά της κάθε περιθώριο εύρεσης λύσης με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η Διοίκηση του Ομίλου με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους, τους πελάτες, τους προμηθευτές, και τους συνεργάτες, παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο διασφάλισης της υγείας του προσωπικού, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.)».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalco: Πώληση ακινήτου στην Prodea με τίμημα ύψους 8,25 εκατ.

Η εταιρεία προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας όσον αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραιτήθηκε από δικόγραφο για παύση πληρωμών η Yalco

Η Yalco παραιτήθηκε από το δικόγραφο της δήλωσης παύσης πληρωμών, το οποίο επρόκειτο να ζητηθεί σήμερα ενώπιον του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (εκούσια δικαιοδοσία). Οι συζητήσεις με επενδυτικά σχήματα είναι σε εξέλιξη.