ΓΔ: 898.96 0.86% Τζίρος: 50.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Αιφνίδια παραίτηση Δ. Καλλιτσάντση από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ

Ο αντιπρόεδρος και βασικός μέτοχος, από κοινού με τον Αν. Καλλιτσάντση, υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες. Αδιευκρίνιστοι μέχρι στιγμής οι λόγοι.

Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος και βασικός μέτοχος, Δημήτρης Καλλιτσάντσης, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη, κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων όπου θα κριθεί η «μάχη» με την ολλανδική Reggeborgh για τον έλεγχο του ομίλου.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει γνωστοί, πιθανότατα όμως συνδέονται με διαφορές με τον Αν. Καλλιτσάντση σε θέματα στρατηγικής του ομίλου και στην αντιμετώπιση της διεκδίκησης του ελέγχου από το ολλανδικό fund. Αν και οι δύο αδελφοί κινούνταν συντονισμένα, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις μετοχών μέσω εταιρείας που ελέγχουν από κοινού, ωστόσο κατά πληροφορίες οι σχέσεις τους έχουν διαταραχθεί εδώ και πολύ καιρό.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, είχε ανακοινωθεί δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 18,33% των μετοχών από τους δύο αδελφούς σε εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου. Το τίμημα της συναλλαγής ανακοινώθηκε ότι ανήλθε στα 51.071.800 ευρώ για 39.286.000 μετοχές, δηλαδή η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,30 ευρώ ανά μετοχή.

Χθες είχε ανακοινωθεί η αύξηση και του ποσοστού της Reggeborgh. Ειδικότερα, σε αύξηση του μεριδίου της στην  Ελλάκτωρ κατά ποσοστό που ξεπερνά το 3% προχώρησε η Reggeborgh, η οποία ελέγχει, πλέον, άμεσα το 14,1761%, ενώ σε περίπτωση κατά την οποία ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης που διαθέτει, προκειμένου να αποκτήσει μετοχές που ανήκουν στον κ. Λ. Μπόμπολα, το συνολικό της μερίδιο θα φθάσει στο 26,7218%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.