ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha_bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Σε εταιρεία holding περνούν οι θυγατρικές εξωτερικού

Ολοκληρώθηκε η αναδιοργάνωση με στόχο την ανάδειξη αξίας στον όμιλο. Περνούν σε νέα θυγατρική εταιρεία συμμετοχών οι θυγατρικές στη Ρουμανία, την Κύπρο και την Αλβανία.

Τις διαδικασίες εσωτερικού μετασχηματισμού των θυγατρικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ολοκλήρωσε η Alpha Bank. Η πρωτοβουλία αυτή άρχισε να υλοποιείται προ διετίας και εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάδειξη αξίας στον όμιλο και εν τέλει στη μετοχή της τράπεζας.

Ειδικότερα, η Alpha Bank ενοποιεί κάτω από μια 100% θυγατρική holding εταιρία τις διεθνείς εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα και συγκεκριμένα τις Alpha Bank Romania, Alpha Bank Cyprus και Alpha Bank Albania. Μέσω της αναδιοργάνωσης αυτής η Τράπεζα φαίνεται ότι επιδιώκει στρατηγικές ευελιξίες και «ξεκλείδωμα» αξίας, αξιοποιώντας τις πολύ δυνατές παρουσίες της σε Ρουμανία και Κύπρο και προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η αναδιοργάνωση αυτή έλαβε όλες τις εποπτικές και λοιπές εγκρίσεις και η ολοκλήρωσή της συμπίπτει χρονικά με τη θετική κατάληξη του Project Galaxy, που θα σηματοδοτήσει την δεύτερη φάση υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Alpha Bank.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινώσει η τράπεζα κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων 9μήνου 2020, στην Κύπρο, τα υπόλοιπα δανείων ανήλθαν σε 3,4 δισ. ευρώ και οι κατεγράφη ζημιογόνο αποτέλεσμα ύψους 37,5 εκατ. ευρώ. Στη Ρουμανία, τα υπόλοιπα των δανείων αυξήθηκαν ανήλθαν σε 2,7 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 25,5 εκατ. ευρώ. Στην Αλβανία, τα δάνεια διαμορφώθηκαν σε 279 εκατ. ευρώ και οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 0,4 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ