ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Κ. Χατζηπαναγιώτης και Α. Εξάρχου τα δύο νέα μέλη στο ΔΣ της Ελλάκτωρ

Η εκλογή των δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο των κ.κ. Δ. Καλλιτσάντση, και Μ. Κατούνα, θα ανακοινωθεί στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας.

Μετά τη χθεσινή παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο των μελών του, κ.κ. Δημήτριου Καλλιτσάντση, αντιπρόεδρου του Δ.Σ., εκτελεστικού μέλους και Μιχαήλ Κατούνα, ανεξάρτητου - μη εκτελεστικό μέλους, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ αποφάσισε την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Δ.Σ. και εξέλεξε νέο Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηπαναγιώτη και νέο μη εκτελεστικό  Μέλος του Δ.Σ. τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στο πρόσωπο του κ. Κωνσταντίνου Χατζηπαναγιώτη συντρέχουν άπαντα τα κριτήρια και εχέγγυα ανεξαρτησίας που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 3016/2002, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Εταιρίας και του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.  Η εκλογή αυτή των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου θα  ανακοινωθεί στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας.

Κατόπιν τούτων το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα κατά την συνεδρίασή του της 31ης Δεκεμβρίου 2020, ως ακολούθως:

1. Γεώργιος Προβόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ.,  Μη Εκτελεστικό Μέλος,

2. Παναγιώτης Δουμάνογλου,  Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Μη Εκτελεστικό Μέλος,

3. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος , Μέλος Εκτελεστικό,

4. Αλέξανδρος Εξάρχου , Σύμβουλος,  Μη Εκτελεστικό Μέλος,

5. Κομνηνός-Αλέξιος Κομνηνός, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος,

6. Δέσποινα-Μαγδαληνή Μαρκάκη, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος,

7. Ελένη Παπακωνσταντίνου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος

8. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος και

9. Κωνσταντίνος Χατζηπαναγιώτης, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Προς αναβολή η κρίσιμη συνέλευση για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

Στο μεταξύ όπως έγραφε το Business Daily, προς αναβολή οδεύει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ την οποία προκάλεσε η ολλανδική Reggeborgh σε συνεργασία και με άλλους μετόχους της Ελλάκτωρ.

Την αναβολή αναμένεται ότι θα ζητήσουν οι επιχειρηματίες Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα το 18,3% της Ελλάκτωρ μετά απο συμφωνία με την πλευρά Καλλιτσάντση. Κρίσιμο ζήτημα αποτελεί το αν θα προχωρήσουν μέχρι τις 12 Ιανουαρίου στην απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών που είναι ενέχυρο στην Farallon.

Από την άλλη πλευρά οι Ολλανδοί πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν επιπλέον ποσοστό 3% των μετοχών της Ελλάκτωρ ενισχύοντας το ποσοστό τους στην εταιρία στο 14,2% ενώ αν προχωρήσουν και στην άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης για την αγορά των μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα το συνολικό ποσοστό τους θα ξεπεράσει το 26%.

Οι Ολλανδοί επιδιώκουν να εκπαραθυρώσουν τους αδελφούς Καλλιτσάντση, ενώ ήδη έχει παραιτηθεί ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης από το ΔΣ της Ελλάκτωρ, παραίτηση που αποδίδεται στις διαφωνίες μεταξύ των δύο αδελφών.

Η Reggeborgh επιδιώκει να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της Ελλάκτωρ ενώ ήδη έχει προτείνει για νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Άρη Ξενόφο, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ραντεβού για τη «μάχη» των δυο πλευρών είχε καθοριστεί για τις 7 Ιανουαρίου με την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης, η οποία ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μετατεθεί για το τέλος Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ