ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Ellaktor

Ελλάκτωρ: Παραιτήθηκαν οι Δ. Καλλιτσάντσης και Μ. Κατούνας

Οι λόγοι της παραίτησης, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη ΓΣ όπου θα κριθεί η «μάχη» με την ολλανδική Reggeborgh για τον έλεγχο του ομίλου, δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Την παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο των μελών του, κ.κ. Δημήτριου Καλλιτσάντση, αντιπρόεδρου του Δ.Σ., εκτελεστικού μέλους και Μιχαήλ Κατούνα, ανεξάρτητου - μη εκτελεστικό μέλους, γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η Ελλάκτωρ, επιβεβαιώνοντας χθεσινές πληροφορίες

Όπως αναφέρει, το διοικητικό συμβούλιο θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε μεταβολή της σύνθεσής του το συντομότερο δυνατόν.

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η εταιρεία διαψεύδει δημοσιεύματα, που αναφέρονται στην παραίτηση και άλλων μελών του ΔΣ πλην των αναφερομένων. Η σύνθεση του Δ.Σ. της εταιρείας έχει ως εξής:

  • 1. Γεώργιος Προβόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ.,  Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  • 2. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος , Μέλος Εκτελεστικό,
  • 3. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  • 4. Παναγιώτης Δουμάνογλου, Σύμβουλος,  Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  • 5. Κομνηνός-Αλέξιος Κομνηνός, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
  • 6. Δέσποινα-Μαγδαληνή Μαρκάκη, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος, και
  • 7. Ελένη Παπακωνσταντίνου, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Σημειώνεται πως οι λόγοι της παραίτησης, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη ΓΣ όπου θα κριθεί η «μάχη» με την ολλανδική Reggeborgh για τον έλεγχο του ομίλου, δεν έχουν γίνει γνωστοί, πιθανότατα όμως συνδέονται με διαφορές με τον Αν. Καλλιτσάντση σε θέματα στρατηγικής του ομίλου και στην αντιμετώπιση της διεκδίκησης του ελέγχου από το ολλανδικό fund. Αν και οι δύο αδελφοί κινούνταν συντονισμένα, σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις μετοχών μέσω εταιρείας που ελέγχουν από κοινού, ωστόσο κατά πληροφορίες οι σχέσεις τους έχουν διαταραχθεί εδώ και πολύ καιρό.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, είχε ανακοινωθεί δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 18,33% των μετοχών από τους δύο αδελφούς σε εταιρεία συμφερόντων των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου. Το τίμημα της συναλλαγής ανακοινώθηκε ότι ανήλθε στα 51.071.800 ευρώ για 39.286.000 μετοχές, δηλαδή η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 1,30 ευρώ ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αγριεύει η κόντρα για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οριακή η διαφορά στις μετοχές

Ξεπέρασε το 29% η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη, έντονη κινητικότητα την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την αύξηση. Κρίσιμη δίκη την Τρίτη για αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές.