ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 10ετίας από τον ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019 ο ΑΔΜΗΕ στόχος είναι «να σηματοδοτεί με το έργο του τον εκσυγχρονισμό τόσο του ενεργειακού τοπίου της χώρας».

Με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ο ΑΔΜΗΕ προωθεί την περιβαλλοντική αναβάθμιση των νησιών μέσω των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να «σβήνουν» οι ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και να εξασφαλίζεται η σταθερή ηλεκτροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σε οικονομικούς όρους, με τη σταδιακή διασύνδεση όλων των νησιών έως το 2029, οι καταναλωτές ενέργειας θα εξοικονομήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που καταβάλλουν μέσω των ΥΚΩ.

Αυτά επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ με αφορμή την δημοσιοποίηση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019 που συντάχθηκε και πιστοποιήθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι τους συνανθρώπους μας και το φυσικό περιβάλλον, με μέριμνα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας και σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Ειδικότερα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημικής κρίσης, ο Διαχειριστής βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη νόσο, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεές που υπερβαίνουν τα 1,3 εκατ. ευρώ έως σήμερα. Όραμά μας είναι ο ΑΔΜΗΕ να σηματοδοτεί με το έργο του τον εκσυγχρονισμό τόσο του ενεργειακού τοπίου της χώρας, όσο και των εταιρειών που τελούν υπό δημόσιο έλεγχο. Διασυνδέουμε τα νησιά μας με τρόπο ασφαλή και καθαρό, διασυνδέουμε και με ηλεκτρική ενέργεια και με τηλεπικοινωνίες ολόκληρη τη χώρα. Διασυνδέουμε το σήμερα της Ελλάδας με το αύριο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Terna Energeiaki, APE, Ananeosimes Piges, Evoia, Evia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Έτοιμη να διευρύνει το αποτύπωμά της στις ΑΠΕ

Ο όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο έχοντας υπό κατασκευή το μεγάλο έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία με ορίζοντα υλοποίησης το 2025/26, ενώ προχωρά τις διαδικασίες για την ωρίμανση έργων διαφόρων τεχνολογιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Μανουσάκης: Υπερδιπλασιασμός του συστήματος ενέργειας μέχρι το 2030

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε την ανάγκη να «τρέξει» η πράσινη μετάβαση, χαρακτηρίζοντας την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου ως ένα νέο διάδρομο για ανταλλαγή καθαρής ενέργειας μεταξύ Ευρώπης και Β. Αφρικής.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από ΑΠΕ κατά 100% η παραγωγή ρεύματος για πρώτη φορά στην ιστορία

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ στις 7 Οκτωβρίου, η παραγωγή από ΑΠΕ κάλυψε πλήρως τη ζήτηση καθώς η παραγωγή από μονάδες που είναι συνδεδεμένες στην Υψηλή και Υπερυψηλή Τάση, κινήθηκαν από 98% έως 121%.
margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ι. Μάργαρης: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για ανάπτυξη ΑΠΕ στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο η χώρα να αξιοποιήσει τις τεχνολογίες αποθήκευσης και να ενισχύσει τις διεθνείς διασυνδέσεις δημιουργώντας διαδρόμους μεταφοράς καθαρής ενέργειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ για την απόδοση κεφαλαίου εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο Διαχειριστής επισημαίνει λάθη στις παραμέτρους υπολογισμού για το γερμανικό ομόλογο, τον συντελεστή συστημικού κινδύνου beta και το κόστος δανεισμού. Η απόφαση της ΡΑΕ δυσχεραίνει τα επενδυτικά μας σχέδια, τονίζεται σε ανακοίνωση.