ΓΔ: 815.1 -0.24% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 10ετίας από τον ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019 ο ΑΔΜΗΕ στόχος είναι «να σηματοδοτεί με το έργο του τον εκσυγχρονισμό τόσο του ενεργειακού τοπίου της χώρας».

Με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ο ΑΔΜΗΕ προωθεί την περιβαλλοντική αναβάθμιση των νησιών μέσω των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να «σβήνουν» οι ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και να εξασφαλίζεται η σταθερή ηλεκτροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σε οικονομικούς όρους, με τη σταδιακή διασύνδεση όλων των νησιών έως το 2029, οι καταναλωτές ενέργειας θα εξοικονομήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που καταβάλλουν μέσω των ΥΚΩ.

Αυτά επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ με αφορμή την δημοσιοποίηση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019 που συντάχθηκε και πιστοποιήθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι τους συνανθρώπους μας και το φυσικό περιβάλλον, με μέριμνα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας και σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Ειδικότερα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημικής κρίσης, ο Διαχειριστής βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη νόσο, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεές που υπερβαίνουν τα 1,3 εκατ. ευρώ έως σήμερα. Όραμά μας είναι ο ΑΔΜΗΕ να σηματοδοτεί με το έργο του τον εκσυγχρονισμό τόσο του ενεργειακού τοπίου της χώρας, όσο και των εταιρειών που τελούν υπό δημόσιο έλεγχο. Διασυνδέουμε τα νησιά μας με τρόπο ασφαλή και καθαρό, διασυνδέουμε και με ηλεκτρική ενέργεια και με τηλεπικοινωνίες ολόκληρη τη χώρα. Διασυνδέουμε το σήμερα της Ελλάδας με το αύριο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 4 δισ. για νέες διεθνείς διασυνδέσεις και έργα αποθήκευσης

Στο νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης προοϋπολογισμού για τα έτη 2022-2031 περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις του ΑΔΜΗΕ για πιλοτικά έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Χρ. Αγιακλόγλου

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση ως εκτελεστικού προέδρου του κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνου, ενώ αυτό θα είναι εξαμελές και θα ακολουθήσει γενική συνέλευση για την εκλογή του νέου τελικού ΔΣ.
ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις για την ενεργειακή μετάβαση έως το 2030

Η υλοποίηση του αγωγού EastMed πρόκειται για έργο «στρατηγικής σημασίας» για την ΕΕ συνολικά και είναι μία βιώσιμη επένδυση που θα καταστήσει την Κύπρο εξαγωγέα ενέργειας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.