ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 10ετίας από τον ΑΔΜΗΕ

Όπως αναφέρει στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019 ο ΑΔΜΗΕ στόχος είναι «να σηματοδοτεί με το έργο του τον εκσυγχρονισμό τόσο του ενεργειακού τοπίου της χώρας».

Με επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, ο ΑΔΜΗΕ προωθεί την περιβαλλοντική αναβάθμιση των νησιών μέσω των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που έχουν ως αποτέλεσμα να «σβήνουν» οι ρυπογόνες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και να εξασφαλίζεται η σταθερή ηλεκτροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σε οικονομικούς όρους, με τη σταδιακή διασύνδεση όλων των νησιών έως το 2029, οι καταναλωτές ενέργειας θα εξοικονομήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που καταβάλλουν μέσω των ΥΚΩ.

Αυτά επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ με αφορμή την δημοσιοποίηση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2019 που συντάχθηκε και πιστοποιήθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι να λειτουργούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι τους συνανθρώπους μας και το φυσικό περιβάλλον, με μέριμνα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας και σε αγαστή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Ειδικότερα στην τρέχουσα συγκυρία της πανδημικής κρίσης, ο Διαχειριστής βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της κοινωνίας και των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τη νόσο, στηρίζοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεές που υπερβαίνουν τα 1,3 εκατ. ευρώ έως σήμερα. Όραμά μας είναι ο ΑΔΜΗΕ να σηματοδοτεί με το έργο του τον εκσυγχρονισμό τόσο του ενεργειακού τοπίου της χώρας, όσο και των εταιρειών που τελούν υπό δημόσιο έλεγχο. Διασυνδέουμε τα νησιά μας με τρόπο ασφαλή και καθαρό, διασυνδέουμε και με ηλεκτρική ενέργεια και με τηλεπικοινωνίες ολόκληρη τη χώρα. Διασυνδέουμε το σήμερα της Ελλάδας με το αύριο».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μάργαρης: Τεράστια όρεξη για επενδύσεις σε ΑΠΕ – Τσουνάμι αιτημάτων 8,5 GW

«Μια λύση που προκρίνουμε είναι η θεσμοθέτηση fast-track αδειοδοτήσεων σε έργα μείζονος σημασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΑΔΜΗΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μανουσάκης: Εντός του μήνα η δοκιμαστική ηλέκτριση της διασύνδεσης Κρήτης

Ο ΑΔΜΗΕ βασικός συντελεστής της ενεργειακής μετάβασης σημείωσε ο Προέδρος & CEO του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης μιλώντας στο Delphi Economic Forum και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Διαχειριστή έως το 2030.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 4 δισ. για νέες διεθνείς διασυνδέσεις και έργα αποθήκευσης

Στο νέο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης προοϋπολογισμού για τα έτη 2022-2031 περιλαμβάνονται επίσης προτάσεις του ΑΔΜΗΕ για πιλοτικά έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στη νησιωτική και την ηπειρωτική χώρα.