ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ελλάκτωρ: Πράσινο φως για την πώληση του ακινήτου της REDS στη Ρουμανία

Οι Ολλανδοί μαζί με τον Χρ. Παναγιωτοπούλο είχαν προσπαθήσει να μπλοκάρουν την πώληση. Στα 11,4 εκατ. ευρώ το αντίτιμο που θα λάβει η εταιρεία από την Vastint Romania.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της REDS άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η πώληση του ακινήτου της Profit Construct στο Βουκουρέστι αντί του ποσού των 11,4 εκατ. ευρώ στην ρουμανική εταιρεία Vastint Romania, με τον πρώτο γύρο της διαμάχης μεταξύ της διοίκησης του ομίλου Ελλάκτωρ και της ολλανδικής Reggeborgh Invest να κλείνει με νικητή την πλευρά Καλλιτσάντση.

Υπενθυμίζουμε πως οι Ολλανδοί μαζί με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της REDS Χρήστο Παναγιωτόπουλο που ελέγχει γύρω στο 11,5% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είχαν προσπαθήσει να μπλοκάρουν την πώληση θεωρώντας πως δεν είναι συμφέρουσα για τον όμιλο.

Μάλιστα με αίτημα του κ. Παναγιωτόπουλου είχε αναβληθεί η λήψη απόφασης στις 4 Ιανουαρίου, όταν πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γ.Σ. της REDS. Ο ίδιος μέτοχος βρίσκεται σε σκληρή διαμάχη με τη διοίκηση της REDS και της μητρικής Ελλάκτωρ εδώ και πολλούς μήνες, καθώς θεωρεί πως δεν έχουν γίνει σοβαρά βήματα αξιοποίησης των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων. «Με ποια φερεγγυότητα μεθοδεύει στο παρά πέντε την εκποίηση σημαντικών ακινήτων του ομίλου, όπως το μεγάλο οικόπεδο της REDS στο Βουκουρέστι, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ;», έλεγαν προ ημερών κύκλοι της Reggeborgh.

Όπως αναφέρει η REDS στην ανακοίνωση της

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της «REDS Α.Ε.» που συνήλθε την 22η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., κατόπιν αναβολής της αρχικής συνεδρίασης της 04ης Ιανουαρίου 2021, από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των Μετόχων, λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου μέτοχοι κατέχοντες 41.002.137 μετοχές επί συνόλου 57.434.884, μετοχών, ήτοι ποσοστό 71,39% του μετοχικού κεφαλαίου, γεγονός που επέτρεψε στη Γενική Συνέλευση ν’ αποφανθεί επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης:

1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την εκποίηση ακινήτου της ρουμάνικης εταιρείας με την επωνυμία ‘PROFIT CONSTRUCT SRL’.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την πώληση του ακινήτου της ρουμάνικης εταιρείας «Profit Construct SRL» (έκτασης 7,974 τ.μ, στην οδό Avalansei, αρ. 2, 4η Περιφέρεια, στο Βουκουρέστι), της οποίας η Εταιρεία είναι μοναδική μέτοχος, στην εταιρία «Vastint Romania S.R.L», έναντι τιμήματος 11.400.000,00 €, και παρείχε εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FASTIGHETS AB BALDER
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σουηδικός κολοσσός στην Premia ως στρατηγικός εταίρος με 17%

Το χαρτοφυλάκιό της FASTIGHETS AB BALDER που απέκτησε πρόσφατα το 17,22% του μετοχικού κεφαλαίου της Premia, ανέρχεται σε 16,3 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει 1.458 επενδυτικά ακίνητα και είναι επίσης ιδιοκτήτης 60 ξενοδοχείων.