ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Mls

MLS: Υποβάθμιση πιστοληπτικής αξιολόγησης από την ICAP

Επαναξιολόγηση της εταιρείας MLS πραγματοποίησε η ICAP, αξιολογώντας το Credit Rating της στη ζώνη πιστοληπτικής διαβάθμισης C.

Σε επαναξιολόγηση της MLS προχώρησε η ICAP, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εισηγμένη, αξιολογώντας το Credit Rating της στη ζώνη πιστοληπτικής διαβάθμισης C.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η εταιρία MLS Πληροφορική Α.Ε ενημερώνει το επενδυτικό κοινό πως στις 23.10.2019, η ICAP πραγματοποίησε επαναξιολόγηση της εταιρίας και αξιολόγησε το Credit Rating στη ζώνη πιστοληπτικής διαβάθμισης C».

Yπενθυμίζεται ότι σε αναζήτηση χρηματοδότησης για την προώθηση της καινοτομικής πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης φωνής, MAIC, βρίσκεται η MLS Πληροφορική, την ώρα που η ρευστότητα της εισηγμένης σημείωσε σοβαρή επιδείνωση το α’ εξάμηνο του 2019, ενώ οι ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της οδήγησαν τη μετοχή σε πτώση σχεδόν 30% μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου και συνολικά σε απώλειες 37,2% από την αρχή του έτους.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε την MLS στην απόφαση να ενεργοποιήσει εκ νέου το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών.

Ειδικότερα, η MLS ανακοίνωσε ότι κατ' εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και της από 18.10.2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, αποφασίστηκε η επανέναρξη του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, το οποίο ανεστάλη δυνάμει της από 28.03.2019 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, σε εφαρμογή της από 29.06.2018 απόφασης της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την επαναγορά ομολογιών της, που εκδόθηκαν με τα τρία ομολογιακά δάνεια του 2017 και οι τιμές τους είχαν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τελευταίες ημέρες. Ειδικότερα, η MLS αποφάσισε να προχωρήσει σε επαναγορές έως του ποσού 1.670.000 ευρώ, με σκοπό την οριστική μείωση των υποχρεώσεών της. Κατόπιν της αγοράς, η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προβεί άμεσα στην ακύρωση των αποκτώμενων ομολογιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο νέων μελών, των κυρίων Χωματά Δημήτριο και Ρούσσο Ευστάθιο, οικονομολόγων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.