ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Πώς ψήφισαν οι μέτοχοι στη Γενική Συνέλευση και το νέο ΔΣ

Τα ακριβή ποσοστά βάσει των οποίων απορρίφθηκε η πρόταση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και εγκρίθηκε αυτή για το νέο διοικητικό συμβούλιο, δημοσιοποίησε η εταιρεία.

Την ακριβή εικόνα της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Συνέλευση στην εταιρεία Ελλάκτωρ, όπου απορρίφθηκε η πρόταση του πρώην επικεφαλής Αν. Καλλιτσάντση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της, γνωστοποιεί η εταιρεία με δύο χρηματιστηριακές της ανακοινώσεις. 

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας το 89,60% των μετόχων ψήφισαν κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με το 9,8% να τάσσεται υπέρ, ενώ υπήρξε και ένα ποσοστό 0,6% που επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία. 

 

Για την πρόταση μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου το 89,55% των μετόχων τάχθηκε κατά, το 9,84% τάχθηκε υπέρ και η αποχή διαμορφώθηκε στο 0,6%. 

Στο τρίτο θέμα της γενικής συνέλευσης που αφορούσε την ανάκληση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας το 61,14% τάχθηκε υπέρ της πρότασης, με το 38,44% να εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ σε αυτό το θέμα η αποχή περιορίστηκε στο 0,09%.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από πέντε μέλη για το νέο διοικητικό συμβούλιο  όπου τοποθετήθηκε ο γνωστός νομικός, Γιώργος Μυλωνογιάννης, ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, ο μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, ως διευθύνων σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες, καθώς και τρία μη εκτελεστικά μέλη: οι μηχανικοί Δημήτρης Κονδύλης και Κωνσταντίνος Τουμπούρος και η Αθηνά Χατζηπέτρου, πρώην στέλεχος πολυεθνικών και σήμερα επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Οι αποφάσεις της ΓΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

 

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξενόφος: Στόχος μας η κυριαρχία της Ελλάκτωρ σε ενέργεια, υποδομές, απορρίμματα

Τι αναφέρει σε επιστολή του προς το προσωπικό του ομίλου ο νέος διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος για τις μετοχικές αλλαγές, τους στόχους της διοίκησης και τα έργα ύψους 45 δισ. ευρώ που προγραμματίζονται.