ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εξετάζει όλες τις επιλογές για το 25% του κλάδου των ΑΠΕ η Ελλάκτωρ

Η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως αποφάσισε να παραχωρήσει στην WA&AD περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ έως και την 31.03.2023.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο πώλησης του 25% του κλάδου ΑΠΕ η Ελλάκτωρ που αναφέρει ότι εξετάζει διαρκώς επιλογές για την βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση. Η κατασκευαστική εταιρεία ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις τους Wade Adams και Δ. Κούτρα έως τις 31 Μαρτίου για την πώληση της ΑΚΤΩΡ.

Υπενθυμίζουμε πως η εταιρεία μόλις τον περασμένο μήνα είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της πώλησης του κλάδου των ΑΠΕ στη Motor Oil Renewable Energy, με το συνολικό τίμημα για τη μεταβίβαση του ποσοστού 75% στην Αnemos Holdings, θυγατρική της Motor Oil να ανέρχεται στα 671,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε απάντηση του από 30.01.2023 ερωτήματος του ΧΑ, ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι «έγινε αποδέκτης κοινής προσφοράς των εταιρειών WADE ADAMS HELLAS SMSA και ADAMAS GROUP LIMITED για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ με τις οποίες ξεκίνησε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Η προσφορά υπόκειται στους συνήθεις όρους και προϋποθέσεις για συναλλαγές αυτού του είδους».

Η Ελλάκτωρ στην ανακοίνωση της σημειώνει περαιτέρω, ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε να παραχωρήσει στην WA&AD περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας έως και την 31.03.2023. Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής, η εταιρεία θα προβεί σε πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου, ο οποίος θα εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη για το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος και των όρων της συναλλαγής».

Ως προς τα σχετικά δημοσιεύματα για την πώληση του 25% του κλάδου ΑΠΕ, η εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, εξετάζει διαρκώς επιλογές για την βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Η Ελλάκτωρ διευκρινίζει ωστόσο, ότι δεν έχει λάβει οιαδήποτε σχετική απόφαση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με Wade Adams - Κούτρα αρχίζει η Ελλάκτωρ

Η συμφωνία, που αν οριστικοποιηθεί θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον κλάδο αφού την Άκτωρ την αναλαμβάνουν στρατηγικοί επενδυτές με εμπειρία στον χώρο και οικονομικά ισχυροί.