ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Intrakat
Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat. Πηγή: Intrakat

Πράσινο φως και από το ΔΣ της Intrakat για την εξαγορά της Ακτωρ

To ΔΣ της Intrakat εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντας σύμβουλο Αλέξανδρο Εξάρχου για την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ αναμένεται ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το deal πώλησης της Ακτωρ στην Intrakat, καθώς πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Intrakat το οποίο εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντας σύμβουλο Αλέξανδρο Εξάρχου για την υπογραφή της συμφωνίας.

Αντίστοιχη απόφαση είχε ληφθεί και από το ΔΣ της Ελλάκτωρ που εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Ευθύμιο Μπουλούτα να προχωρήσει τη διαδικασία.

Με την εξαγορά η Intrakat θα καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος παίκτης στον χώρο των κατασκευών μετά την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, καθώς αθροιστικά το ανεκτέλεστο Intrakat και Ακτωρ προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ. 

Το τίμημα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ σε όρους enterprise value (τίμημα και δάνεια μαζί). Ολα δείχνουν ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει ανακοινωθεί επίσημα η υπογραφή της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και λίγο πριν τις 16.00 η μετοχή της Ελλάκτωρ υποχωρεί 0,49%, έχοντας, πάντως «τρέξει» σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αυτή της Intrakat εμφανίζει κέρδη 0,63%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ακτινογραφία» στο deal Intrakat - Άκτωρ: Το τίμημα και η επόμενη ημέρα

Με τίμημα 100 εκατ. για τις μετοχές της Άκτωρ και ανάληψη χρέους 115 εκατ., η Intrakat δημιουργεί το δεύτερο μεγαλύτερο σχήμα στις κατασκευές με ανεκτέλεστο 4 δισ. Τα έργα, οι δυσκολίες και η διεκδίκηση της Αττικής Οδού.