ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στην Intrakat περνά η Άκτωρ, αλλάζει ο χάρτης της κατασκευαστικής αγοράς

«Κλειδώνει» η συμφωνία Ελλάκτωρ - εφοπλιστών, ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ το τίμημα. Δημιουργείται ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας.

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση για την πώληση της Άκτωρ,  βρίσκονται Ελλάκτωρ και Intrakat. Οι δυο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη βασική δομή της συναλλαγής και απομένουν μικρές λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και από την σύμπραξη Intrakat – Άκτωρ θα δημιουργηθεί ο δεύτερος σε μέγεθος κατασκευαστικός όμιλος της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Intrakat πέρασε έχει περάσει πρόσφατα στον έλεγχο των εφοπλιστών Δημ. Μπάκου, Ιωάν. Καϋμενάκης και Αλ. Εξάρχου.

Όπως ενημέρωσε η Intakat την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπέβαλε γραπτή πρόταση για την εξαγορά του 100% της Άκτωρ.

Σύμφωνα με την επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Η Εταιρεία με την επωνυμία «INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «INTRAΚΑΤ» (εφεξής «η Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας εξετάζει διαρκώς επιλογές για και αναζητά κατάλληλες επενδυτικές ευκαιρίες που συνάδουν με το στρατηγικό της πλάνο, όπως άλλωστε έχει καταστεί ευρέως γνωστό στο επενδυτικό κοινό μέσω του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας, στο πλαίσιο της προσφάτως ολοκληρωθείσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η οποία είχε αποφασιστεί από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε διερευνητικές επαφές προς τo σκοπό εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.», θυγατρικής της εταιρείας «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχοντας υποβάλλει σχετική έγγραφη πρόταση. Η Εταιρεία αναμένει την απάντηση από τα αρμόδια Διοικητικά Συμβούλια των μετόχων της «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ». Ωστόσο, η Εταιρεία διευκρινίζει ότι έως αυτή τη στιγμή ουδεμία συμφωνία υφίσταται η οποία να αφορά την υλοποίηση της ως άνω εξαγοράς.

Περαιτέρω, η Εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η παρούσα ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όπως προαναφέρθηκε.»

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ακτινογραφία» στο deal Intrakat - Άκτωρ: Το τίμημα και η επόμενη ημέρα

Με τίμημα 100 εκατ. για τις μετοχές της Άκτωρ και ανάληψη χρέους 115 εκατ., η Intrakat δημιουργεί το δεύτερο μεγαλύτερο σχήμα στις κατασκευές με ανεκτέλεστο 4 δισ. Τα έργα, οι δυσκολίες και η διεκδίκηση της Αττικής Οδού.