ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

Στον ΟΤΕ έργο 20 εκατ. ευρώ για WiFi σε δομές φιλοξενίας μεταναστών

Υποψηφιότητα για όλα τα μεγάλα έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών και λύσεων ασφάλειας έχει θέσει ο ΟΤΕ. Συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και στο διαγωνισμό των 550 εκατ. για τις νέες ταυτότητες.

Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει, αφού είναι και ο μοναδικός που κλήθηκε να καταθέσει προσφορά, την ανάπτυξη ασύρματων σημείων πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε 39 δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών, προϋπολογισμού κοντά στα 20 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ.

Εκτός από την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης ασύρματης πρόσβασης (WiFi) στις 39 δομές, ο ΟΤΕ θα παρέχει και υπηρεσίες υποστήριξης για 32 μήνες από την ολοκλήρωση του έργου.  

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές που θα εγκαταστήσει ο ΟΤΕ θα αξιοποιηθούν, μέσω άλλου έργου, για τη λειτουργία καμερών και καρτών πρόσβασης στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Πρόκειται για ένα από τα έργα τηλεπικοινωνιακών υποδομών και λύσεων ασφάλειας που διεκδικεί ο ΟΤΕ. Ο όμιλος, σε συνεργασία με την γερμανική Veridos, την Byte, κ.α. συμμετέχει στο διαγωνισμό των 550 εκατ. ευρώ για τις νέες ταυτότητες που προβλέπει την εγκατάσταση σημαντικών τεχνολογικών υποδομών. Παράλληλα διεκδικεί τη μεγάλη σύμβαση για την «Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (Ε.Σ.Ο.Θ.Ε.)», αξίας περίπου 62 εκατ. ευρώ.

Αρχικό ενδιαφέρον για το έργο είχαν εκδηλώσει δέκα εταιρείες ή κοινοπραξίες μεταξύ των οποίων οι General Dynamics, Intracom Telecom, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vodafone–G4S–Cosmos Business Systemsn, Μυτιληναίος – Elbit, κ.α. Σκοπός της ανάπτυξης του Ε.Σ.Ο.Θ.Ε. είναι η έγκαιρη επίγνωση της επικρατούσας κατάστασης στο θαλάσσιο πεδίο ευθύνης του Λιμενικού Σώματος σε πραγματικό χρόνο και επί 24ώρου βάσεως. 

Ο ΟΤΕ θεωρείται και ο επικρατέστερος για το έργο «Επέκταση / Αναβάθμιση του ΟΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης και Καταγραφής των Αλιευτικών Δραστηριοτήτων)», προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ, μαζί με το κόστος συντήρησης, που προκηρύχθηκε πρόσφατα. Πριν από λίγες ημέρες η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ) προχώρησε σε μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης προσφορών για τις 17 Φεβρουαρίου, καθώς τότε εκδικάζεται προσφυγή που κατέθεσε ένας από τους ενδιαφερόμενους για το έργο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο πόλεμος στην κινητή και το παρασκήνιο των μειώσεων

Η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης για χαμηλότερες χρεώσεις στα δεδομένα βρήκε στήριξη από την Cosmote και ακολούθησαν Vodafone - Wind. Αναπάντητες έμειναν από την κυβέρνηση οι «αιχμές» των εταιρειών για τους υψηλούς φόρους.