ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανανέωση του στόλου των σιδηροδρομικών οχημάτων από την ΓΑΙΑΟΣΕ

Ο στόλος που διαχειρίζεται, η ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελείται από 3.752 οχήματα τα περισσότερα εκ των οποίων μισθώνονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Rail Cargo Logistics Goldair.

Ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου ώστε να εξυπηρετεί τη νέα εποχή του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σχεδιάζει η ΓΑΙΑΟΣΕ, η εταιρεία διαχείρισης σιδηροδρομικών ακινήτων και τροχαίου υλικού.

Η διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την αξιολόγηση της ανάγκης αναβάθμισης του στόλου οχημάτων λαμβάνοντας υπόψη τις τάσεις στην ελληνική και διεθνή αγορά. Η μελέτη, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, αποβλέπει στην εξέταση εναλλακτικών λύσεων σχετικά με την  ανανέωση του στόλου καθώς και τη διερεύνηση παραγωγικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν τη δυνατότητα κατασκευής σιδηροδρομικών οχημάτων.      

Επίσης εξετάζονται οι επιπτώσεις της ανανέωσης του σιδηροδρομικού στόλου στην οικονομία, στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας και την αύξηση της απασχόλησης. Βασικές προτεραιότητες της μελέτης αποτελούν η αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών ασφάλειας, άνεσης, αξιοπιστίας και διευκόλυνσης των επιβατών, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και φυσικά τα στοιχεία κόστους.

Στόχος της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι το ελληνικό σιδηροδρομικό τροχαίο υλικό να είναι εφάμιλλο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, καθώς προγραμματίζει να επενδύσει τα επόμενα έτη σημαντικούς πόρους για την αναβάθμισή του. Τα οφέλη από τις επενδύσεις αυτές θα είναι σημαντικά για τις υπηρεσίες προς τους επιβάτες, τη μεταφορά εμπορευμάτων και το περιβάλλον.

Ο στόλος που διαχειρίζεται, η ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελείται από 3.752 οχήματα (κινητήριες μονάδες καθώς και εμπορευματικά και επιβατικά οχήματα). Το μεγαλύτερο μέρος του μισθώνεται και χρησιμοποιείται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και την Rail Cargo Logistics Goldair που αποτελεί τον δεύτερο μισθωτή.       

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Sygkrousi-Trenon-Tempi-Hellenic-Train
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train

Η Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος θα ελέγξει διεξοδικά όσοι κατείχαν θέση ευθύνης στον ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και ήταν συμβαλλόμενοι στις επίμαχες συμβάσεις, όπως και οι εργολάβοι που ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων και προμηθειών.
ose
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΣΕ: Ανακριβές ότι υπήρξε πλήρης λειτουργία της τηλεδιοίκησης το 2019

«Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση», αναφέρει ο ΟΣΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραδόθηκαν στον ΟΣΕ 190 χλμ. στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας

Η ολοκλήρωση του έργου σηματοδότησης και του ETCS, στο βόρειο αυτοτελές τμήμα του σιδηροδρομικού άξονα Πλατύ - Προμαχώνας, έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε εμπορικά και επιβατικά δρομολόγια.