ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Shutterstock

Νέο σύστημα αξιολόγησης στην Alpha Bank, συμφωνία με τους εργαζόμενους

Στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού η τράπεζα, μετά από συζητήσεις με το Σύλλογο Προσωπικού, προωθεί νέο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων.

Νέο σύστημα αξιολόγησης υιοθετεί η Alpha Bank στο πλαίσιο του σχεδίου μετασχηματισμού του Ομίλου, σύστημα για το οποίο έχει επιτευχθεί και η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. 

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας οι τρεις πυλώνες του Σχεδίου Μετασχηματισμού (πελατοκεντρική ανάπτυξη, αναδιάρθρωση λειτουργικού μοντέλου και  οργανωτική αποτελεσματικότητα) έχουν ήδη αναπτυχθεί σε επιμέρους πεδία δράσεων που υλοποιούνται εντατικά.

Ο τρίτος πυλώνας – Οργανωτική Αποτελεσματικότητα – επικεντρώνεται στην υιοθέτηση μιας εντελώς νέας προσέγγισης ως προς την αναγνώριση και επιβράβευση της απόδοσης ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οικοδόμηση ενός μοναδικού περιβάλλοντος εργασίας που προάγει την διαφορετικότητα, τη μάθηση και την ανέλιξη, βελτιώνει την ικανοποίηση των εργαζομένων και λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση ταλέντου από την αγορά.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Προσωπικού τόνισε: «Οι αποστάσεις των δύο πλευρών, στην αρχή των συζητήσεων, ήταν σημαντικές, όμως μέσα από ουσιαστική διαβούλευση και κοινή αντίληψη για την επιτυχία του εγχειρήματος στο τέλος επικράτησε η λογική και κυρίως η θέση για τη δημιουργία ενός συστήματος αξιολόγησης που θα είναι απόλυτα διαφανές και κυρίως δίκαιο».
 
Αναλυτικά το νέο σύστημα αξιολόγησης: 

  1. Εστιάζει στο συνεχή διάλογο και τη διαφανή επικοινωνία, μέσα από την τακτική και ουσιαστική ανατροφοδότηση με σκοπό την υποστήριξη του εργαζομένου στην επίτευξη των ομαδικών στόχων της Τράπεζας και στην ανάπτυξη και εξέλιξή του εντός του Οργανισμού
  2. Λειτουργεί με τρόπο αντικειμενικό και επιδιώκει μια αξιολόγηση, βάσει συμφωνημένων κριτηρίων
  3. Προωθεί την αξιοκρατική αποτύπωση της συνεισφοράς κάθε εργαζόμενου στη συνολική προσπάθεια, διασφαλίζοντας πως, εκτός από την πλειονότητα των εργαζομένων που επιτυγχάνουν τους στόχους τους, αναδεικνύονται  τόσο οι εξαιρετικές περιπτώσεις εργαζομένων που διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους όσο και οι περιπτώσεις εκείνες που χρήζουν υποστήριξης και εκπαίδευσης προκειμένου η απόδοσή τους να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

 Το νέο σύστημα αξιολόγησης που τίθεται σε εφαρμογή από το τρέχον έτος συζητήθηκε αναλυτικά και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην τράπεζα, οι οποίοι και εμφανίζονται θετικοί στις αλλαγές. Η τράπεζα θα είναι σε ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους των εργαζομένων καθώς υλοποιείται το νέο πλαίσιο ενώ έχουν ήδη προγραμματιστεί σειρά ενημερωτικών δράσεων για την παρουσίασή του στο σύνολο του Προσωπικού του Ομίλου.
 
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank σημειώνει πως: «Το νέο σύστημα αξιολόγησης πρέπει να πετύχει. Δεν πρέπει να καταλήξει σε μία ανώφελη γραφειοκρατική διαδικασία ή σύγκρουση αξιολογητών – αξιολογούμενων.
Σκοπός είναι: Η καθιέρωση αισθήματος δίκαιης μεταχείρισης, η συμμετοχή μας στην επίτευξη κοινών στόχων, η ανάπτυξη συμμετοχής, ενθουσιασμού και ικανοποίησης, πράγματα που από μόνα τους οδηγούν στην ανάπτυξη των εργαζομένων.
Το σύστημα αξιολόγησης μίας επιχείρησης είναι ο καθρέπτης των αρχών και της φιλοσοφίας μίας σύγχρονης διοίκησης»
.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από την Alpha Bank, τι περιλαμβάνει

Μέχρι την 1η Οκτωβρίου θα έχει διάρκεια το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank. Στις 150.000 ευρώ το ανώτατο όριο αποζημίωσης. Στους 6.000 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι της τράπεζας μετά το τέλος του προγράμματος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Μεγάλη ζήτηση για την ομολογιακή έκδοση, στο 2,625% το επιτόκιο

Χαρακτηριστικό της μεγάλης ζήτησης ήταν πως η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,625%.