ΓΔ: 903.75 0.19% Τζίρος: 101.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:02:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Χρήσιμο εργαλείο το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τρ. Πειραιώς

Ο γενικός διευθυντής, Group Human Resources της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Γεωργόπουλος σημείωσε πως πρέπει να πειστούν οι εργαζόμενοι ότι αξίζει η μακροχρόνια αποταμίευση.

O θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) είναι για τον εργαζόμενο ένα αποτελεσματικό εργαλείο μακροχρόνιας αποταμίευσης, ενώ είναι θετικό και για τον εργοδότη, αφού ενισχύει την πιστότητα και τη δέσμευση των εργαζομένων, ανέφερε ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ανώτερος γενικός διευθυντής, Group Human Resources της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης. Ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε ότι τα οφέλη είναι σημαντικά και για το κράτος, καθώς, παρότι φαίνεται να χάνει φορολογικά έσοδα, στην πραγματικότητα με το θεσμό διασφαλίζονται καλύτερες συνταξιοδοτικές απολαβές για τους πολίτες.

Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς ιδρύθηκε πρόσφατα και είναι το πρώτο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης στον τραπεζικό κλάδο. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος, το προσωπικό της τράπεζας το αντιλαμβάνεται ως εξαιρετική παροχή, αναγνωρίζοντας ότι η συμμετοχή στο Ταμείο αποτελεί μακροχρόνια αποτελεσματική αποταμίευση για τον εργαζόμενο. «Ο Όμιλος Πειραιώς φροντίζει μακροπρόθεσμα τους ανθρώπους του, καθώς αναγνωρίζει έμπρακτα ότι η δέσμευση τους εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του», είπε χαρακτηριστικά.

«H μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πειστούν οι εργαζόμενοι για τα οφέλη της μακροχρόνιας αποταμίευσης, καθώς είναι ανθρώπινο να μας δημιουργεί ανασφάλεια η αποξένωση από τα χρήματά μας», είπε ο κ. Γεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση των χαμηλών επιτοκίων και με την συντηρητική επενδυτική πολιτική που ακολουθούν τα ΤΕΑ, οι αποδόσεις δεν είναι οι αναμενόμενες.

Πρέπει να πείσουμε τους εργαζομένους ότι αξίζει η μακροχρόνια αποταμίευση, τόνισε ο επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς και διατύπωσε την πρόταση να ενταχθεί στο θεσμό η δυνατότητα να υπάρχουν διαφορετικές επενδυτικές προσεγγίσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του εργαζομένου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pireaus-bank-ekpa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 19 Απριλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τρ. Πειραιώς

Η Τρίτη 13.04.2021 θα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 831.059.164 μετοχών, ενώ από την Τετάρτη παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση. Στο ταμπλό οι νέες μετοχές με ονομαστική αξία 1 ευρώ στις 19/4.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πώς θα πάρουν μετοχές από την αύξηση οι παλαιοί μέτοχοι

Ξεκαθαρίζεται ότι στην ελληνική δημόσια προσφορά θα έχουν προτιμησιακό δικαίωμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει πότε πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Προνομιακή κατανομή μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους

Όπως ανακοινώθηκε ενόψει της αυριανής συνέλευσης, για τους υφιστάμενους μετόχους θα εξεταστεί η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σe αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.