ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Shuttestock

Πώληση φωτοβολταϊκών ισχύος 45 MW στην Ελλάδα σε γερμανική εταιρεία

Η γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017 ετοιμάζεται να υλοποιήσει πέντε επιπλέον φωτοβολταϊκά έργα στην Ήπειρο.

Η εταιρεία ABO Wind που έχει έδρα στη Γερμανία και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και κατασκευή αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων, έχοντας παρουσία στη χώρα μας από το 2017, προχώρησε στην πώληση δύο φωτοβολταϊκών σταθμών με συνολική ισχύ 45 μεγαβάτ στην Ελλάδα.

Αγοραστής είναι η επίσης γερμανική Blue Elephant Energy AG, μια εταιρεία εκμετάλλευσης αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων. Το πρώτο έργο βρίσκεται στον Κόσσο, κοντά στην Ξάνθη, και έχει ισχύ 7 μεγαβάτ. Το δεύτερο είναι στα Μεγάλα Καλύβια, κοντά στα Τρίκαλα, και με ισχύ 38 μεγαβάτ είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο σε λειτουργία στην Ελλάδα.

Η ABO Wind είχε αποκτήσει και τα δύο έργα, ενώ αυτά ήταν ακόμη στη φάση της ανάπτυξής τους, το 2018, και ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη, κατασκευή και τη σύνδεσή τους στο δίκτυο, εντός του 2019 και 2020. Στα Μεγάλα Καλύβια, η ABO Wind κατασκεύασε, επίσης, έναν νέο ιδιωτικό υποσταθμό, για να τροφοδοτήσει την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο υψηλής τάσης. Το έργο χρησιμοποιεί τεχνολογία ιχνηλάτησης μονού άξονα, που περιστρέφει τα φωτοβολταϊκά πλαίσια, σύμφωνα με τη θέση του ήλιου, για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής τους.

Η ABO Wind δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017. Σήμερα, η εταιρεία εργάζεται για την υλοποίηση πέντε επιπλέον φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή της Ηπείρου, που εξασφάλισαν εγγυημένη τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας σε πρόσφατο διαγωνισμό. Η έναρξη λειτουργίας αυτών των 50 μεγαβάτ έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Παγκοσμίως, η ABO Wind αναπτύσσει, αυτή τη στιγμή, φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος περίπου 5.000 μεγαβάτ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο ΑΠΕ - Στόχος 1 GW αποθήκευσης ως το 2027

Η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ΑΠΕ και σειρά ευρωπαϊκών οδηγιών, με στόχο τη βιωσιμότητα ενέργειας και το συμφέρον πολιτών και πατρίδας, όπως τόνισε ο Στ. Παπασταύρου.
Φωτοβολταϊκό πάνελ στέγη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τροπολογία για φωτοβολταϊκά μπαλκονιού στη Βουλή

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για απλούστευση της εγκατάστασης μικρών φωτοβολταϊκών σε κατοικίες, προωθώντας την αυτοπαραγωγή ενέργειας από τα νοικοκυριά και μειώνοντας τη γραφειοκρατία μέσω ψηφιακής γνωστοποίησης.
Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση στο ΥΠΕΝ για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας εν όψει Πρωτομαγιάς

Συνάντηση Παπασταύρου με εκπροσώπους των ΡΑΑΕΥ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ με αντικείμενο την ευστάθεια του συστήματος και την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς.
Ανανεώσιμη ενέργεια ηλιοβασίλεμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Ειδικός χωροταξικός ΑΠΕ στη Βουλή έως μέσα Μαΐου

Έως τις 15 Μαΐου θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση ο ειδικός χωροταξικός σχεδιασμός για ΑΠΕ, διαβεβαίωσε ο Στ. Παπασταύρου, απορρίπτοντας ανησυχίες για αποχαρακτηρισμό περιοχών Natura και επισημαίνοντας την ανάγκη ορθολογικών κανόνων.