Φώτο: Shutterstock

Κινήσεις για αξιοποίηση της αναπτυξιακής δυναμικής της Λατινικής Αμερικής

Η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή δυναμική των λατινοαμερικάνικων χωρών, σημειώνει ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, Κ. Αντωνόπουλος.

Με ικανοποίηση από τις συναντήσεις και με την προσδοκία να ωριμάσουν και να αποφέρουν νέα συμβόλαια, ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή σε πέντε χώρες αγορές της Λατινικής Αμερικής, που διοργάνωσε πρόσφατα το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, με αφορμή την αποστολή η οποία επισκέφθηκε το Σάο Πάολο (Βραζιλία), τη Σάντα Κρουζ (Βολιβία), το Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), το Σαντιάγκο (Χιλή) και την Πόλη του Παναμά, με σκοπό την προώθηση εξαγώγιμων προϊόντων αλλά και τη συμμετοχή σε έργα τεχνολογίας.

Στην αποστολή συμμετείχαν εταιρείες από τους κλάδους τροφίμων, καλλυντικών, πληροφορικής κ.λπ. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 60 συναντήσεις συνολικά, με εταιρίες εισαγωγής και διανομής, δίκτυα σούπερ μάρκετ, εμπορικές αλυσίδες, εταιρίες τεχνολογίας και επικοινωνίας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής, Κ. Αντωνόπουλος, σημείωσε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή δυναμική των λατινοαμερικάνικων χωρών, την αύξηση της δύναμης της μεσαίας τάξης, την στροφή προς ευρωπαϊκά προϊόντα, τις εμπορικές συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις περιφερειακές συμμαχίες λατινοαμερικάνικων χωρών για αδασμολόγητο εμπόριο, καθώς και την αποδοχή του ελληνικού στοιχείου και το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελληνικών προϊόντων.

«Το συμβούλιο, αξιοποιώντας το δίκτυο επαφών που έχει αναπτύξει σε όλες τις χώρες της ηπείρου, θα συνεχίζει να βοηθάει με πρακτικό τρόπο ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν εξαγωγικά στις αγορές αυτές, ενώ είναι σε επικοινωνία και με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη, για συντονισμό και συνεργασία σε προσεχείς δράσεις» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χ. Μεγάλου: Μπορεί να καλυφθεί το επενδυτικό κοινό των τελευταίων 10 ετών

Ο διευθ. σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε πως οι τράπεζες μπορούν να φέρουν και ιδιωτικά κεφάλαια και σε συνδυασμό με τους ευρωπαϊκούς πόρους να χρηματοδοτηθούν οι σωστές επενδύσεις στη χώρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ της Microsoft στην Ελλάδα

Σε συνάντηση που είχαν στο παγκόσμιο οικονομικό Φόρουμ στις αρχές του χρόνου στο Νταβός, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Σμιθ είχαν συζητήσει την πιθανότητα το επόμενο Data Center της Microsoft να γίνει στην Ελλάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: 40 δισ. ευρώ σε επενδύσεις ενεργειακών σχεδίων την επόμενη 10ετία

Ο διευθ. σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πως η χρηματοδότηση των ενεργειακών επενδυτικών σχεδίων είναι περίπλοκη και είναι έργα μεγάλης κλίμακας και εντάσεως κεφαλαίου.