ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Σε καθεστώς προστασίας από πιστωτές η Creta Farms

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δικαστηρίου απαγορεύεται προσωρινά η λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, ασφαλιστικών μέτρων, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών καθώς και η έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της εταιρίας.

Δεκτό έκανε το Πρωτοδικείο Ρεθύμνης το αίτημα για ένταξη της αλλαντοβιομηχανία Creta Farms σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Δικαστηρίου απαγορεύει προσωρινά τη λήψη μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης καθώς και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων περιλαμβανομένων της συντηρητικής κατάσχεσης και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και της έκδοσης προσωρινής διαταγής σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας για τις υφιστάμενες οφειλές της έναντι του συνόλου των πιστωτών της. Να σημειωθεί ότι με βάση τα προβλεπόμενα της νομοθεσίας, η αλλαντοβιομηχανία «απολαμβάνει» την προστασία για διάστημα τεσσάρων μηνών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το σύνολο των ληξιπροθέσμων απαιτήσεων που διατηρούν οι προμηθευτές της εταιρείας έναντι αυτής ανέρχονται σε περίπου 14 εκατ. ευρώ.

«Η εταιρεία κατέθεσε την ανωτέρω αίτηση, με σκοπό τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της και την αποφυγή μείωσης της αξίας της εταιρικής περιουσίας από επιθετικές συμπεριφορές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποβλέποντας στην προστασία των συμφερόντων των μετόχων, πιστωτών, συνεργατών και επενδυτών της» τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Πρωτοδικείου δίνει μια ανάσα ώστε να μπορέσουν να μπορέσουν να «τρέξουν» ομαλότερα τα ζητήματα που αφορούν στην εξασφάλιση της λειτουργίας της εταιρείας στη παρούσα περίοδο, να ξεκλειδώσει η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους περί τα 4 εκατ.ευρώ ενώ ταυτόχρονα διευκολυνθούν και τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε να προχωρήσει η προσπάθεια εύρεσης στρατηγικού επενδυτή και κατ’επέκταση και της υπαγωγής στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικά (άρθρα 106δ- 106β).

Στο μέτωπο της αναζήτησης επενδυτή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες επιδιώκουν την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, ωστόσο, τελευταία «ακούγεται» εντόνως ότι η καταλυτική ημερομηνία θα είναι η 18η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πόρισμα - κόλαφος για τις πρακτικές των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms

Σχεδόν 3 εκατ. ευρώ είχαν πάρει οι βασικοί μέτοχοι από την εταιρεία κατά παράβαση του νόμου περί Α.Ε., «φέσι» 8,6 εκατ. ευρώ από εταιρεία δικών τους συμφερόντων. Προς αναμόρφωση του ισολογισμού της εισηγμένης.