ΓΔ: 904.71 0.30% Τζίρος: 8.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:09:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
trapeza-pireos
Φώτο: shutterstock

Παρέμβαση της ΟΤΟΕ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τρ. Πειραιώς

«Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση, το Τ.Χ.Σ. και τη διοίκηση της τράπεζας, να προστατεύσουν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την πλήρη διαφάνεια και τη διασφάλιση της συμμετοχής παλιών και νέων μετόχων, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ζητά η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Η Ομοσπονδία αναφέρει: 

Η ΟΤΟΕ, εν αναμονή της απόφασης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, καλεί την Κυβέρνηση, το Τ.Χ.Σ. και την Διοίκηση της Τράπεζας, να προστατεύσουν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, που αποτελεί προϋπόθεση για την οριστική έξοδο της χώρας από την βαθειά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση και να διασφαλίσουν ταυτόχρονα την απασχόληση και την συμμετοχή των εργαζομένων στην πορεία και στην μετάβαση της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην νέα εποχή.

Από το 2010 που συστήθηκε το Τ.Χ.Σ. με στόχο την στήριξη και την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου στις Τράπεζες έχει κυλήσει πολύ νερό στο μύλο των ανακεφαλαιοποιήσεων και των Α.Μ.Κ. των Τραπεζών.

Με βάση την μέχρι σήμερα εμπειρία και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, οφείλουμε να σταθμίσουμε και να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα.

Κατά συνέπεια η όποια απόφαση για την επιτυχή αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και οι διαδικασίες που θα επιλεγούν μέχρι την τελική ολοκλήρωσή της, οφείλει να συμπεριλάβει:

  • Την πλήρη διαφάνεια.
  • Την διασφάλιση της συμμετοχής παλιών και νέων μετόχων με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης.
  • Την προστασία της σταθερότητας του Τραπεζικού Συστήματος.
  • Την προστασία των καταθέσεων και των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Την προστασία της Τράπεζας, των εργαζομένων, των Μετόχων, της Πελατείας, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
  • Την πρόνοια ότι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας θα συνοδεύεται από ένα δεσμευτικό κοινωνικό σχέδιο που θα οδηγεί την επόμενη μέρα, σε μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία θετικών αποτελεσμάτων, με κυρίαρχο στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας και των Μ.Μ.Ε. που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

pireaus-bank-ekpa
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Από 19 Απριλίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Τρ. Πειραιώς

Η Τρίτη 13.04.2021 θα είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των 831.059.164 μετοχών, ενώ από την Τετάρτη παύει προσωρινά η διαπραγμάτευση. Στο ταμπλό οι νέες μετοχές με ονομαστική αξία 1 ευρώ στις 19/4.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πώς θα πάρουν μετοχές από την αύξηση οι παλαιοί μέτοχοι

Ξεκαθαρίζεται ότι στην ελληνική δημόσια προσφορά θα έχουν προτιμησιακό δικαίωμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει πότε πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Προνομιακή κατανομή μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους

Όπως ανακοινώθηκε ενόψει της αυριανής συνέλευσης, για τους υφιστάμενους μετόχους θα εξεταστεί η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σe αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αλλαγή σελίδας» για το τραπεζικό σύστημα η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τρ. Πειραιώς, κ. Γ. Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι «μία επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου θα σηματοδοτήσει πανηγυρικά την επιστροφή της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα»