ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Alexandros Michailidis/SOOC

Τρ. Πειραιώς: Προνομιακή κατανομή μετοχών στους υφιστάμενους μετόχους

Όπως ανακοινώθηκε ενόψει της αυριανής συνέλευσης, για τους υφιστάμενους μετόχους θα εξεταστεί η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σe αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Προνομιακή κατανομή στους υφιστάμενους μετόχους της τράπεζας θα υπάρξει κατά τη διάθεση των νέων μετοχών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, όπως διευκρινίζει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας σε επεξηγηματικό σημείωμα που εξέδωσε σήμερα (δείτε το εδώ), ενόψει της αυριανής σύγκλησης της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Όπως τονίζεται σχετικά στο σημείωμα της τράπεζας, «ειδικά για τους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας, θα εξεταστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο η προνομιακή κατανομή των υπό έκδοση μετοχών σε ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου». Αυτό σημαίνει ότι, παρά την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα προκαθορισμένο τμήμα των νέων μετοχών που θα εκδοθούν.

Εξηγώντας την απόφαση για την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, η διοίκηση της τράπεζας σημειώνει ότι κρίνεται υπό τις παρούσες συνθήκες ως δικαιολογημένη και προς το συμφέρον της Εταιρείας, καθώς, ενόψει των προσφάτως ανακοινωθέντων Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης και Σχεδίου Μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων του Ομίλου:

  • θα επιτρέψει στην Εταιρία να δράσει γρήγορα για την υλοποίηση του Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, επισπεύδοντας τις σχετικές διαδικασίες για την κατά το δυνατόν ταχεία ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, προσδίδοντάς της ταυτόχρονα το μέγιστο δυνατό βαθμό ευελιξίας,
  • θα διευκολύνει τον καθορισμό της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών με βάση διαδικασίες και πρακτικές που είναι αναγνωρισμένες και ακολουθούνται διεθνώς, αλλά και στην ημεδαπή, όπως μέσω βιβλίου προσφορών, και σε κάθε περίπτωση κατά τρόπο διαφανή, ταχύ και ανταγωνιστικό, μειώνοντας έτσι το χρόνο μεταξύ της έναρξης της προσφοράς και της ολοκλήρωσης της αύξησης, επισημαίνοντας, πάντως, ότι η εν λόγω τιμή διάθεσης δεν θα υπολείπεται της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Εταιρείας, όπως αυτή θα προκύψει κατόπιν των εταιρικών πράξεων που αποτελούν αντικείμενο της παρούσας ημερήσιας διάταξης, και
  • θα επιτρέψει τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της με συνακόλουθη βελτίωση της διασποράς και εμπορευσιμότητας (free float) της μετοχής που προσδοκάται να επιτευχθεί.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Πώς θα πάρουν μετοχές από την αύξηση οι παλαιοί μέτοχοι

Ξεκαθαρίζεται ότι στην ελληνική δημόσια προσφορά θα έχουν προτιμησιακό δικαίωμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας, ενώ το διοικητικό συμβούλιο θα ορίσει πότε πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αλλαγή σελίδας» για το τραπεζικό σύστημα η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τρ. Πειραιώς, κ. Γ. Χατζηνικολάου, υπογράμμισε ότι «μία επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου θα σηματοδοτήσει πανηγυρικά την επιστροφή της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα»
trapeza-pireos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΧΣ: Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον οι αποφάσεις για την Τρ. Πειραιώς

«Θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ορθής διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων και στήριξης της αξίας του χαρτοφυλακίου του Ταμείου», σύμφωνα με πηγές του ΤΧΣ.
trapeza-pireos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρέμβαση της ΟΤΟΕ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Τρ. Πειραιώς

«Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση, το Τ.Χ.Σ. και τη διοίκηση της τράπεζας, να προστατεύσουν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.