ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΔΜΗΕ: Νέα τριμελής Επιτροπή Ελέγχου με πρόεδρο την Ελένη Ζενάκου

Τα μέλη θα έχουν τριετή θητεία από την 26η Μαρτίου του 2021 μέχρι την 25η Μαρτίου του 2024. Σύμφωνα με την εταιρεία όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ανακοίνωσε ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του, η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00 στα γραφεία της, που βρίσκονται στην Αθήνα, επί των οδών Δυρραχίου 89 και Κηφισού, αποφάσισε τον ορισμό της νέας τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4706/2020 και τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της, η οποία (Eπιτροπή) αποτελεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, συντιθέμενη από τρία (3) μη εκτελεστικά και ανεξάρτητα, κατά την έννοια των διατάξεων του Ν. 3016/2002 ως ισχύει, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. (Σύμφωνα με το Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της Εταιρείας, τα δύο (2) τουλάχιστον μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, πρέπει να είναι ανεξάρτητα κατά τις διατάξεις του Ν. 3016/2002).

Η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, έχει ως εξής:

  • Ελένη Ζενάκου, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.,
  • Κωνσταντίνος Δρίβας, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.
  • Βασίλειος Μήκας, Ανεξάρτητο-Μη Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ.

με τριετή θητεία, ως ορίστηκε από την 5η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αρχομένη την 26.03.2021 και λήγουσα την 25.03.2024. Μετά τον ορισμό των μελών της, η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτήθηκε σε σώμα και όρισε Πρόεδρο αυτής την κα Ελένη Ζενάκου, με το υπ’ αριθμ. 23/26.03.2021 Πρακτικό της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4449/2017, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 74 του Ν. 4706/2020, όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία, όπως προκύπτει από την ιδιότητά τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και τη σχετική επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, ένα (1) εκ των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, ήτοι, η κα Ελένη Ζενάκου, Οικονομολόγος, διαθέτει αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στον τομέα της λογιστικής και ελεγκτικής

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου

Η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να λειτουργήσει τους επόμενους μήνες, αίροντας για πρώτη φορά την «ενεργειακή απομόνωση» του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Επισπεύδεται η ανανέωση του συστήματος μεταφοράς ενέργειας

«Το όραμα του διαχειριστή για την επόμενη τετραετία είναι να εξελιχθεί σε τεχνολογική εταιρεία αξιοποίησης υποδομών και τεχνογνωσίας» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νίκησε το μοναστήρι στο δικαστήριο, παγώνει μεγάλο έργο του ΑΔΜΗΕ

Το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων αποφάσισε υπέρ της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων κι έτσι μπαίνει και πάλι στον «πάγο» η συνέχιση των έργων για τον Δυτικό Διάδρομο που θα συνδέσει την Πελοπόννησο με την υπερυψηλή τάση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Χρ. Αγιακλόγλου

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την τοποθέτηση ως εκτελεστικού προέδρου του κ. Διαμαντή Βαχτσιαβάνου, ενώ αυτό θα είναι εξαμελές και θα ακολουθήσει γενική συνέλευση για την εκλογή του νέου τελικού ΔΣ.