ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
O CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλειος Ε. Ψάλτης

Β. Ψάλτης: Η νέα Alpha Bank πρωταγωνιστεί στην ανάκαμψη της οικονομίας

Όπως τόνισε ο CEO της τράπεζας, σε μήνυμά του προς το προσωπικό, αποτελεί «επίτευγμα η ολοκλήρωση ενός τόσο σύνθετου σχεδίου εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών».

Την πεποίθηση ότι η Alpha Bank είναι και θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, ως ο πλέον αξιόπιστος και αποτελεσματικός εταίρος προόδου και ευημερίας σε μία κοινωνία και οικονομία που αλλάζουν, εξέφρασε με μήνυμά του προς όλους τους εργαζομένους του Ομίλου Alpha Bank, o CEO της τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, με αφορμή την ολοκλήρωση της απόσχισης του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της νέας Alpha Bank.

Αναφερόμενος στην αποτελεσματικότητα που επέδειξε η ομάδα της τράπεζας, φέρνοντας εις πέρας μία τόσο σύνθετη συναλλαγή και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, ο CEO της Alpha Bank υπογράμμισε πως «εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, κινηθήκαμε αποφασιστικά: δρομολογήσαμε τη δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση στην Ευρώπη, καταστήσαμε την Cepal στρατηγικό εταίρο μας για τη βέλτιστη διαχείριση των όποιων καθυστερήσεων, και υλοποιήσαμε τον εταιρικό μας μετασχηματισμό. Η άψογη ολοκλήρωση ενός τόσο σύνθετου και απαιτητικού σχεδίου, σε διάστημα – ρεκόρ, μικρότερο του έτους, και, μάλιστα, σε συνθήκες που απέτρεπαν ακόμη και τις δια ζώσης συναντήσεις, αποτελεί μοναδικό επίτευγμα και επιβεβαίωση των τεράστιων δυνατοτήτων των ανθρώπων μας και της ικανότητάς τους να επιτυγχάνουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, ακόμα και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες». 

Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει όλους τους εργαζομένους για τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση και τις αδιάκοπες προσπάθειές τους, καθώς και τους συνεργάτες της τράπεζας, που μοιράστηκαν το όραμα για μία νέα Alpha Bank.

Η νέα Alpha Bank πρωταγωνίστρια στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

Όπως επεσήμανε ο κ. Ψάλτης, η απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και η μεταβίβασή του σε νέα 100% θυγατρική εταιρεία, συνιστά το τελευταίο βήμα από μία σειρά ενεργειών για την αποφασιστική και οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του παρελθόντος και την αφετηρία για τη δημιουργία μίας νέας τράπεζας, η οποία, αντλώντας δύναμη από τις αρχές της, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Πλέον, απελευθερωμένοι από τα δεσμά της πολυετούς οικονομικής κρίσης, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που γνωρίζουμε καλά, την υποστήριξη των αναπτυξιακών σχεδίων των Πελατών μας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψάλτης δίνοντας το μήνυμα περαιτέρω επιτάχυνσης του προγράμματος Μετασχηματισμού της τράπεζας, που ήδη βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή. 

«Δημιουργούμε μία νέα τράπεζα για το αύριο και μαζί επαναπροσδιορίζουμε τις αξίες μας, την κουλτούρα και τις εργασιακές μας πρακτικές, τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούμε αξία για τους πελάτες, το προσωπικό και τους μετόχους μας.  Όσον αφορά στο εύρος και την ένταση των αλλαγών, η Alpha Bank προηγείται του ανταγωνισμού», σημείωσε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως οι αλλαγές είναι ο μόνος τρόπος, ώστε η Alpha Bank να επιτύχει: 

  • Υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένες λύσεις στους πελάτες, ώστε να απολαμβάνουν τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης, τόσο στα καταστήματα όσο και στα ψηφιακά δίκτυα της τράπεζας,
  • Προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης για το προσωπικό και ένα περιβάλλον που θα παρακινεί τα ταλέντα και θα προσελκύει τους καλύτερους,
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, λειτουργώντας ως καταλύτης για νέα επενδυτικά σχέδια και στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προκειμένου να υπερβούν τις συνέπειες της πανδημίας,
  • Περαιτέρω επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού μας, διατηρώντας ισχυρά κεφάλαια  και ενισχύοντας, με σειρά πρωτοβουλιών, το επίπεδο κερδοφορίας της Alpha Bank.
     
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Συμμετέχει στον 2ο κύκλο επιδότησης τόκων δανείων των ΜμΕ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ. Η δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, ενώ προβλέπεται συγχρηματοδότηση με πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς και ατομικές επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται ως πληττόμενοι βάσει Κωδικού Δραστηριότητας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: «Πράσινο φως» στην απόσχιση του τραπεζικού κλάδου

Η διασπώμενη καθίσταται η μέτοχος της επωφελούμενης, λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών έκδοσης και ειδικότερα 50.838.244.961 κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 0,10 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Η Alpha Bank έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank αναφέρθηκε και στην ετοιμότητα των τραπεζών να στηρίξουν την ανάκαμψη, μετά την μεγάλη προσπάθεια του τραπεζικού συστήματος να υπερβεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.