ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ιδρύθηκε το πρώτο υποκατάστημα κινεζικής τράπεζας στην Ελλάδα

Έναρξη λειτουργίας στην Ελλάδα για το πρώτο υποκατάστημα της Bank of China. Πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος και για την Industrial and Commercial Bank of China.

Ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου υποκαταστήματος της κινεζικής τράπεζας Bank of China στην Αθήνα. Εξέλιξη που είχε τεθεί στο επίκεντρο κατά την διάρκεια της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Δένδια με τον κινέζο ομόλογο του Γουάνγκ Γι στο περιθώριο των εργασιών της Υπουργικής Εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος: 

H Τράπεζα της Ελλάδος, με το από 31 Οκτωβρίου 2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος (ΔΕΠΣ), ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης για την εγκατάσταση στην Ελλάδα υποκαταστήματος της Bank of China (Europe) Luxembourg. Η ημερομηνία έναρξης εργασιών του υποκαταστήματος είναι η 1η Νοεμβρίου 2019 και η διεύθυνση εγκατάστασής του είναι Λεωφόρος Μεσογείων 2, στην Αθήνα. 

Επίσης, στις 25 Οκτωβρίου 2019 η Τράπεζα της Ελλάδος ενημέρωσε την Industrial and Commercial Bank of China (Europe) S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο, ότι μπορεί να εγκατασταθεί στην Ελλάδα με Γραφείο Αντιπροσωπείας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Ενημέρωσε την ΤτΕ για το επικαιροποιημένο business plan

Στο πλάνο που κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, περιλαμβάνεται και το ενσωματωμένο σχέδιο αποκατάστασης κεφαλαιακής επάρκειας. Σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας θα τεθεί προς έγκριση το σχέδιο διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παγκρήτια: Υπέβαλε στην ΤτΕ το επιχειρηματικό και κεφαλαιακό της πλάνο

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, η Παγκρήτια Τράπεζα, ενισχύοντας το ήδη καλό πνεύμα συνεργασίας και συνέπειας, θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση και υλοποίηση του επιχειρηματικού και κεφαλαιακού της πλάνου. 
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤτΕ: Επιστροφή μέρους του παρακρατηθέντος φόρου για 2015 - 2017

Δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά τις οικείες ημερομηνίες καταγραφής (record dates) δικαιούχων για το μέρισμα χρήσεων 2015, 2016 και 2017, αντιστοίχως.