ΓΔ: 886.33 0.86% Τζίρος: 25.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:18:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ADMIE
(Aπό τα αριστερά προς τα δεξιά) ο Γενικός Δ/ντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Νομικών & Ρυθμιστικών Θεμάτων ΑΔΜΗΕ, κ. Ιωάννης Βρεττός, ο Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, κ. Γιώργος Αδαμίδης, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης και ο Γενικός Γραμματέας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, κ. Αντώνης Καρράς.

ΑΔΜΗΕ: Υπογραφή νέας τριετούς επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας

Η σύμβαση αφορά το διάστημα 2021 έως και 2024, ενώ υπεγράφη μεταξύ της διοίκησης και του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο ΑΔΜΗΕ.

Την υπογραφή νέας επιχειρησιακής, συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΣΣΕ), η οποία θα έχει διάρκεια τριών ετών, δηλαδή από το 2021 έως και το 2024 ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ την ΕΣΣΕ «υπέγραψαν ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα κ. Αντώνη Καρρά. 

Πλήρως εναρμονισμένη με τα πρότυπα και τις αρχές που διέπουν το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, η νέα ΕΣΣΕ επιλύει εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών και παράλληλα ενσωματώνει προσαρμογές και βελτιώσεις οι οποίες εκτείνονται σε όλο το εύρος των εργαζομένων του Διαχειριστή. 

Ενδεικτικά, με τη νέα ΕΣΣΕ:

  • Εξασφαλίζεται η συνέχιση του Ομαδικού Προγράμματος Ασφάλισης, Υγείας και Ζωής για το σύνολο των εργαζομένων
  • Ρυθμίζεται ο θεσμός της τηλεργασίας με διασφάλιση του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού ΑΔΜΗΕ και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Εξασφαλίζεται το ύψος του τροφείου». 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε: «Βασικό μας μέλημα είναι η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διέπεται από εργασιακή ειρήνη και ανταποδοτικότητα. Σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καταρτίσαμε μια δίκαιη, σύγχρονη ΕΣΣΕ που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Διαχειριστή προκειμένου να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό του έργο».

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ κ. Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για την εποικοδομητική στάση που επέδειξε καθ΄ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και συνολικά της διαδικασίας που ολοκληρώθηκε σήμερα με την υπογραφή της νέας ΕΣΣΕ. Η νέα ΕΣΣΕ αποτελεί άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων και του Συνδικάτου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις. Με τη νέα σύμβαση επιλύονται ζητήματα του παρελθόντος και αντιμετωπίζονται νέα. Αν και δεν επιλύεται το σύνολο των προβλημάτων το "συνολικό άθροισμα" είναι θετικό και η ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ μαζί με τα Σωματεία - Μέλη της, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και εξαντλητικό διάλογο θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστική διευθέτησης τους. Η νέα ΕΣΣΕ διασφαλίζει πραγματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εργασιακή ειρήνη. Τέλος με δεδομένο ότι η υπογραφή της ΕΣΣΕ πραγματοποιείται τις άγιες μέρες των εορτών του Πάσχα, εύχομαι ολόψυχα η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει και την λευτεριά από τα δεσμά της πανδημίας σε όλο τον κόσμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύει ο ΑΔΜΗΕ στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου - Ισραήλ

Η πρόταση που κατατέθηκε κυοφορούνταν ήδη από το προηγούμενο διάστημα και ο ΑΔΜΗΕ θα κατέχει το 25% της εταιρείας EuroAsia Interconnector και θα έχει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ για την απόδοση κεφαλαίου εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο Διαχειριστής επισημαίνει λάθη στις παραμέτρους υπολογισμού για το γερμανικό ομόλογο, τον συντελεστή συστημικού κινδύνου beta και το κόστος δανεισμού. Η απόφαση της ΡΑΕ δυσχεραίνει τα επενδυτικά μας σχέδια, τονίζεται σε ανακοίνωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Ζητάει αύξηση των εσόδων και προειδοποιεί για τις επενδύσεις

Ο ΑΔΜΗΕ κατέθεσε νέα πρόταση να αυξηθεί το WACC στο 8,16%, εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων και προειδοποιεί πως υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου αν η ΡΑΕ μειώσει στο 6,1% το συντελεστή απόδοσης κεφαλαίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ΑΔΜΗΕ στο α΄τρίμηνο του 2022

Στα 67,2 εκατ. ευρώ τα έσοδα του πρώτου τριμήνου από την Αγορά Εξισορρόπησης σημειώνοντας αύξηση 4,1%. Ο όμιλος σημειώνει πως παραμένει προσηλωμένος στο επενδυτικό του πρόγραμμα και επικεντρώνεται στην επιτάχυνση των διεθνών διασυνδέσεων.
Manousakis-Manos-ADMIE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μανουσάκης: Απαραίτητη η αποθήκευση και τα δίκτυα για γρήγορη στροφή στις ΑΠΕ

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Διαχειριστή είμαστε σε ετοιμότητα και έχουμε καταρτίσει τα απαραίτητα σχέδια, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ.