ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
O Chief Operating Officer της Alpha Bank, Στέφανος Μυτιληναίος. Πηγή: Alpha Bank

Στ. Μυτιληναίος: Καταλύτης η πανδημία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Chief Operating Officer της Alpha Bank αναφέρθηκε στη νέα εποχή που έχουν φέρει στις τράπεζες οι ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την κατάργησή τους.

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και η χώρα σε σχέση με την ανθεκτικότητα, στην προσαρμοστικότητα που επέδειξε ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας απέναντι στην πανδημία, καθώς και στη νέα εποχή που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τραπεζικό τομέα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Chief Operating Officer της Alpha Bank, Στέφανος Μυτιληναίος, από το πάνελ The Digital Path to Business Resilience” του 6ου Delphi Economic Forum.

Ο κ. Μυτιληναίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας τις αλλαγές που επέβαλε η πανδημία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι αυτές λειτούργησαν καταλυτικά ως προς τις ψηφιακές ευκαιρίες που δημιούργησαν και ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθεί η κινητικότητα και η δυναμική που παρατηρείται. 

«Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε το ρίσκο και τις ευκαιρίες και να προσαρμοστούμε. Ευκαιρίες δηλαδή, όπως η χρήση ψηφιακών υπογραφών, αλλά και ρίσκο στην αξιολόγηση και αποφυγή κινδύνων, σε τομείς όπως η ασφάλεια δεδομένων», σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

Απαντώντας σε ερώτημα της συντονίστριας του πάνελ σχετικά με το πώς οι τράπεζες ανταποκρίνονται στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και λειτουργικότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν, ο Chief Operating Officer της Alpha Bank είπε ότι στόχος είναι η διατήρηση υψηλών επιπέδων ασφαλείας, αλλά με προσοχή, ώστε να μην καταστραφεί αυτό που δίνει αξία στην προσφερόμενη υπηρεσία, και ότι η ορθολογική εξισορρόπηση των δύο παραμέτρων απαιτεί οι τράπεζες να επενδύουν στην καλύτερη κατανόηση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, μέσα και από την εκπαίδευση του κοινού. «Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνουμε την αποδοχή για κάποια μέτρα που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούνταν υπερβολικά», σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος.

Επίσης, ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε και στη νέα εποχή που έχει φέρει στις τράπεζες ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η οποία, όπως υπογράμμισε, σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται την κατάργησή τους. «Στις τράπεζες σήμερα δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στη δημιουργία και συντήρηση σχέσεων με τους πελάτες μας, την παροχή συμβουλών και πρωτοποριακών προϊόντων και λιγότερη στην εκτέλεση συναλλαγών, που πια γίνονται ευκολότερα και ταχύτερα online. Επομένως, οι αλλαγές που συντελούνται στο ψηφιακό “μέτωπο” ενισχύουν τον ρόλο των τραπεζών και αυξάνουν την ανθεκτικότητα τους», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος.

Κλείνοντας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι «η ανθεκτικότητα είναι θέμα νοοτροπίας και απαιτεί προετοιμασία, όταν επικρατεί ηρεμία και κανονικότητα, όταν όμως τα πράγματα δεν πάνε καλά απαιτεί καθαρό μυαλό και προσαρμοστικότητα. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή που η ασφάλεια των δεδομένων και η επιχειρησιακή συνέχεια αποτελούν βασικά ζητήματα, είναι πολύ σημαντικό να επενδύουμε στην ανθεκτικότητα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Πώς θα γίνει η Γενική Συνέλευση, ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Όπως τονίζει η Alpha Bank δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχει οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο κατέχει τη μετοχική ιδιότητα κατά την ημερομηνία καταγραφής, δηλαδή την Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποχρεωτική άδεια στους αρνητές ζητά ο σύλλογος προσωπικού Alpha Bank

Με επιστολή στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού της Alpha Bank, ο σύλλογος ζητά την απομόνωση των αρνητών των εμβολίων ενώ παράλληλα επιθυμεί την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων.