ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ELPE
Πηγή: Shutterstock

Μπλόκο στη συνέλευση των ΕΛΠΕ με παρέμβαση από το Δημόσιο

Το Δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπέβαλε νέες προτάσεις για τις διοικητικές αλλαγές στα ΕΛΠΕ, οι οποίες θα συζητηθούν σε επόμενη γενικήσυνέλευση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Παπαθανασίου.

Διαφωνίες έχουν ανακύψει ανάμεσα στο Δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ) και στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, οι οποίες προκάλεσαν την αναβολή της σημερινής γενικής συνέλευσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Γιάννης Παπαθανασίου. Η συνέλευση αναβάλλεται λόγω της υποβολής νέων προτάσεων για τις αλλαγές στο διοικητικό καθεστώς. 

Σημειώνεται ότι αυτές περιλαμβάνουν την κατάργηση του απευθείας διορισμού των επτά μελών από το Δημόσιο και την κατάργηση άλλων δύο από τους μετόχους μειοψηφίας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κάλεσε τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να βρει τρόπο για να διατηρηθεί η εκπροσώπηση των εργαζόμενων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ELPE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΛΠΕ: Αποχωρούν από τις παραχωρήσεις σε Άρτα-Πρέβεζα και Πελοπόννησο

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο όμιλος, τα δικαιώματα έρευνας και παραγωγής που είχαν παραχωρηθεί επιστρέφονται στο Δημόσιο. Οι προσπάθειες θα εστιαστούν στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων σε θαλάσσιες περιοχές.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φεύγουν τα πετρέλαια από τα ΕΛΠΕ: Τι προβλέπει το σχέδιο διάσπασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, η νέα εταιρεία θα είναι 100% θυγατρική. Η διασπώμενη θα διατηρεί δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία ενεργητικού και παθητικού, που δεν αφορούν την (αποσχιζόμενη) δραστηριότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σιάμισιης: Επείγει η εφαρμογή των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης από όλους

«Η πορεία προς την βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι μόνο τεχνικό θέμα αλλά κυρίως αλλαγή κουλτούρας και διοίκησης αλλαγών. Πρέπει να πείσουμε τις εταιρείες και τα στελέχη όχι αυτό είναι το νέο μοντέλο ζωής», τόνισε ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ.